Τραγικός ο απολογισμός στη Γάζα: 40 νεκροί μέσα σε μία μέρα!

Ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρουν οι παλαιστινιακές αρχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχεται πλέον σε 188.

Σοκαρισμένοι στο Associated Press για τον βομβαρδισμό των γραφείων του πρακτορείου ειδήσεων στη Γάζα

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 55 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ήτοι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Λωρίδα της Γάζας: Τι συμβαίνει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.230 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την αρχή του νέου κύκλου βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα, μεταξύ αυτών η Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη Γάζα 90 θέσεις της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, όπως έκανε γνωστό, έπειτα από «βροχή» ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος.

Στο Ισραήλ, 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί κι ένας στρατιώτης, έχουν σκοτωθεί έπειτα από ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα, ενώ 282 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδικάζει τη "βίαιη επιθετικότητα" του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδίκασε «με την σθεναρότερο τρόπο τη βίαιη επιθετικότητα του Ισραήλ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΟΙΣ σήμερα.

Η ανακοίνωση, την οποία μετέδωσαν σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ, καλεί στον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων, επισημαίνοντας πως συνιστούν «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top