Μάγχη: Αποχώρησαν τα δύο πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού

Υποχωρεί η ένταση και από τις δύο πλευρές για τα δικαιώματα αλιείας

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μάγχη ανάμεσα σε γαλλικά και βρετανικά αλιευτικά.

Γαλλία και Βρετανία βρέθηκαν στα πρόθυρα σύγκρουσης για τα δικαιώματα αλιείας στην περιοχή, με επίκεντρο το βρετανικό νησί Τζέρσεϊ. «Η διαμάχη έχει ως επίκεντρο το Τζέρσι, μια αυτοδιοικούμενη, εξαρτώμενη από το βρετανικό στέμμα, περιοχή και ελέγχει τις γύρω αλιευτικές περιοχές. Μετά το Brexit άρχισε να επιβάλει περιορισμούς στις γαλλικές τράτες» ανέφερε το ΒΒC.

Γαλλία – Βρετανία: Θερμό επεισόδιο για τα δικαιώματα αλιείας στη Μάγχη

Αποχώρησαν τα δύο πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού από το νησί Τζέρσεϊ

Τα δύο πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού που είχαν σταλεί στο νησί Τζέρσεϊ θα επιστρέψουν στο λιμάνι τους, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού αποχώρησαν τα γαλλικά αλιευτικά, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί εκεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νέους κανόνες αλιείας μετά το Brexit.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα γαλλικά αλιευτικά έφυγαν από τα νερά του Τζέρσεϊ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ. «Η κατάσταση έχει επιλυθεί προς το παρόν, τα περιπολικά σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο λιμάνι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Στιγμιότυπο από το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Μάγχη

Μια εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σημείωσε ωστόσο ότι το Λονδίνο παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής και θα παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από τις αρχές του Τζέρσεϊ. «Η Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας (για το Brexit) επέφερε αλλαγές στους αλιευτικούς κανόνες μεταξύ του ΗΒ και της ΕΕ. Οι αρχές του Τζέρσεϊ έχουν το δικαίωμα να ρυθμίζουν τους κανόνες αλιείας στα ύδατά τους με βάση αυτήν τη συμφωνία και τις στηρίζουμε στην άσκηση αυτών των δικαιωμάτων τους», κατέληξε.

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top