Τουρκία: Στον «αέρα» εξοπλιστικά προγράμματα μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

Η Άγκυρα «στριμώχνεται» και στοχοποιεί την Αθήνα 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνει η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα λαβώνει την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Στον αντίποδα, η Αθήνα προχωρά την εξοπλιστική της θωράκιση σε θάλασσα και αέρα, ανατρέποντας το ισοζύγιο δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Δένδιας από Σερβία: Η Τουρκία προσπαθεί να παρεισφρήσει στα Βαλκάνια

Ο επισμηναγός εν αποστρατεία, Στέφανος Καραβίδας, από τους πρώτους Έλληνες που πέταξαν με Rafale, περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα πλεονεκτήματα των υπερσύχγρονων μαχητικών, που σύντομα θα έρθουν στην Ελλάδα. 

Ο Ερντογάν φοβάται για πραξικόπημα και συλλαμβάνει απόστρατους ναυάρχους

«Με την αυξημένη αυτονομία τους δύνανται να γεφυρώσουν τακτικά και επιχειρησιακά την Κύπρο και το Αιγαίο μέσω της ανατολικής Μεσογείου» εξηγεί ο Στέφανος Καραβίδας.

Συντονίζουν τις κινήσεις τους Ελλάδα και ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις  

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και η διεθνής «ναυμαχία» ανάμεσα στους διεκδικητές της νέας φρεγάτας που θα αγοράσει η χώρα μας. Στο ΓΕΝ περιμένουν ακόμα την επίσημη πρόταση των Ιταλών για τη φρεγάτα τύπου FREMM Bergaminni, αλλά και μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση των Ισπανών για τη φρεγάτα F-110 Navantia. 

Στον «αέρα» τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

Στο μεταξύ, κι ενώ εμείς αγοράζουμε όπλα, οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας βγάζουν «νοκ άουτ» προγράμματα που ήδη «τρέχουν» μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

  • οι Τούρκοι έχουν ελικόπτερα T-70, στα οποία ενσωματώνεται αμερικανική τεχνολογία. Πλέον δε θα τη έχουν. 
  • επίσης έχουν κορβέτες κλάσης ADA που φέρουν αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά, για τα οποία χρειάζονται ανταλλακτικά. Στο εξής δε θα τα έχουν. 
  • τέλος, έχουν και το πρόγραμμα αναβάθμισης των ραντάρ των F-16,  για το οποίο επίσης χρειάζονται τη βοήθεια των ΗΠΑ. 

Λιόλιος στο Star: «Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας δέχθηκε τιμητικό πλήγμα»

«Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας καθώς και οι υψηλοί αξιωματούχοι της δέχθηκαν ένα σημαντικό τιμωρητικό πλήγμα, ενώ παράλληλα η νέα διακυβέρνηση της Αμερικής έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ» εξήγησε ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής κοσμήτορας, καθηγητής ΣΣΕ και διευθυντής κέντρου ελέγχου όπλων.

Η Άγκυρα «στριμώχνεται» και στοχοποιεί την Αθήνα 

Για τους Τούρκους οι αμερικανικές κυρώσεις ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα. Από Γκρίζος Λύκος, ο Μπαχτσελί έγινε... το ποντίκι που βρυχάται κι απειλεί τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κων/νο Φλώρο αλλά και τον Τζο Μπάιντεν! 

«Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία: Εξειδίκευσε τις κυρώσεις για τους S-400

«Ο ίδιος ο Μπάιντεν με αφορμή την 200η επέτειο της εξέγερσης του Μοριά, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον συνεχάρη. Η εν μέσω χαράς δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου αυτής της χώρας πως στηρίζονται από τις ΗΠΑ και το γεγονός πως αυτή η χάρτινη και απρεπής τίγρη, προβάλλει τη χώρα μας ως το κύριο στοιχείο αστάθειας, είναι μια ντροπιαστική και ανήθικη διατύπωση» δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε αμηχανία βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Τσελίκ, ο οποίος κατηγορεί την Ελλάδα πως χάρηκε με την πραξικοπηματική επιστολή των 103 ναυάρχων, όπως τη βαφτίζει ήδη ο Διεθνής Τύπος. 

«Βλέπουμε πόσο μεγάλη είναι η χαρά στα ελληνικά ΜΜΕ. Τα κράτη ανταγωνιστές της Τουρκίας στην περιοχή, βλέπουμε το πόσο μεγάλη χαρά έχουν» είπε ο Ομέρ Τσελίκ.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top