Δένδιας από Σερβία: Η Τουρκία προσπαθεί να παρεισφρήσει στα Βαλκάνια

Συναντήθηκε με τον Σέρβο ομόλογό του

Για προσπάθεια της Τουρκίας να παρεισφρήσει στα Βαλκάνια έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο ομόλογο του Νίκολα Σελάκοβιτς.

«Παρατηρούμε τις τουρκικές βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Την προσπάθεια που κάνει η Τουρκία, με τη χρήση οικονομικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών μέσων να προσεταιριστεί χώρες της περιοχές και ιδιαίτερα τον μουσουλμανικό πληθυσμό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δενδιας επανέλαβε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας καθώς και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Παραμένει στην ατζέντα του Δένδια η συνάντηση με τον Τσαβούσογλου

Ανέφερε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία και την ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής. Τόνισε ότι στα Βαλκάνια πρέπει να χτίζονται δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας και όχι να καλλιεργείται η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή συνεργασία τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριλάβει όλες της χώρες και συμφώνησε με τον ομόλογο του της Σερβίας να διοργανωθεί, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, μιας τριμερής σύνοδος στην Κέρκυρα μεταξύ Ελλάδας- Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Δένδιας μετέφερε στην σερβική κυβέρνηση τα συγχαρητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πορεία του προγράμματος εμβολισμού που εφαρμόζεται στην Σερβία. Κάλεσε δε τους Σέρβους να επισκεφτούν την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι για να κάνουν τις διακοπές τους.

Για το ζήτημα του Κοσόβου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη προς την επίλυση του ζητήματος και δήλωσε την πρόθεση της Ελλάδας, εφόσον της το ζητήσει η Σερβία να μεσολαβήσει για την επανεκκίνηση του διαλόγου.

Όσον αφορά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου, ο κ. Δένδιας είπε πως έχει την πρόθεση να μεταβεί, ωστόσο υπό τις προϋποθέσεις ότι θα υπάρξει το κατάλληλο κλίμα.

«Δηλαδή ότι η Τουρκία δε θα προβεί σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες, που θα εμποδίσουν αυτή μου την επίσκεψη», διευκρίνισε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top