Παραμένει στην ατζέντα του Δένδια η συνάντηση με τον Τσαβούσογλου

«Φάουλ» από την Άγκυρα η παρενόχληση του Λιμενικού κοντά στη Λέσβο

Με την Άγκυρα να διολισθαίνει καθημερινά σε ένα πολεμικό κλίμα, έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει με την προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου. 

Μπαράζ προκλήσεων από Τουρκία – Το μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα

Μέχρι στιγμής, ο προγραμματισμός για το ταξίδι ισχύει. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες, δηλαδή αν θα γίνει στην Άγκυρα ή στην Κωνσταντινούπολη, αφού η Αθήνα επιμελώς αποφεύγει να δεσμευτεί.

Από το υπουργείο Εξωτερικών έχουν στείλει δύο μηνύματα στον Ερντογάν ότι η συνάντηση θα εξαρτηθεί από τη στάση του. Το είπε την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας στον Τούρκο πρέσβη με τον οποίο συναντήθηκε και το επανέλαβε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υποργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Λέσβος: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού

Η χθεσινή πρόκληση με την τουρκική ακταιωρό δε συνιστά από μόνη της λόγο ακύρωσης του τετ-α-τετ, όμως καταγράφεται στα «φάουλ» της Άγκυρας.

Η Αθήνα θα περιμένει να δει πώς θα κινηθεή η Τουρκία τις επόμενες ημέρες αλλά και τα αποτελέσματα της επίσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών, Σαρλ Μισέλ και της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν την Τρίτη στην Τουρκία. Τα μηνύματα που θα εισπράξει η Ελλάδα θα κρίνουν και το αν υπάρχει λόγος να γίνει τελικά αυτή η συνάντηση. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top