Φάουτσι: «Είναι απελευθερωτικό το ότι δεν θα αντικρούω πλέον τον Τραμπ»

Ο Αμερικανός ανοσολόγος επέστρεψε στον Λευκό Οίκο

Ρεπορτάζ από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη 20/1/21/Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

Μετά την επίσημη αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, ο Άντονι Φάουτσι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανακουφισμένος. 

Ο Αμερικανός ανοσολόγος και σύμβουλος της προεδρίας των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παραδέχτηκε δημοσίως πως το γεγονός πως δεν χρειάζεται πλέον να αντικρούει τον Ντόναλντ Τραμπ τον ανακουφίζει. 

ΗΠΑ: Σόου με πυροτεχνήματα και αστέρες για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο

Χθες, Πέμπτη, ο Άντονι Φαούτσι επέστρεψε στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου μετά από αρκετούς μήνες, αφού ο Τραμπ τον είχε θέσει στο περιθώριο μετά το πρώτο διάστημα της πανδημίας που απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Πάντα ήμουν ειλικρινής κι αυτό μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα.Ορισμένες δηλώσεις με έκαναν να αισθάνομαι άβολα, διότι δεν βασίζονταν στην επιστήμη», εξήγησε ο δημοφιλής ανοσολόγο, που έχει την συμπάθεια του κόσμου. 

Ντόναλντ Τραμπ: «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο»

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο από όλα όσα έγιναν ήταν το γεγονός ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να πείσει πως η υδροξυχλωροκίνη, ένα ανθελονοσιακό φάρμακο, έχει αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του covid-19, κάτι που φυσικά δεν είχε καμία επιστημονική βάση και αποδείχθηκε λάθος. 

Καμάλα Χάρις: Όσα ξέρουμε για την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

«Δεν μου έδινε καμία ικανοποίηση το να αντικρούω τον πρόεδρο και δεν είχα σχηματίσει την εντύπωση πως μπορούσε κανένας να εκφράζεται χωρίς να αντιμετωπίζει επιπλοκές. Η ιδέα ότι μπορώ να έρχομαι εδώ και να μιλάω γι’ αυτά που γνωρίζω, για τα στοιχεία, για την επιστήμη — είναι απελευθερωτική αίσθηση», αποκάλυψε ο Άντονι Φαούτσι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top