Ντόναλντ Τραμπ: «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο»

Όσα είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του

Ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Star στην Ουάσιγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη, για τις προετοιμασίες της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Το τελευταίο μήνυμα ως πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, προτρέποντας τους Αμερικανούς «να προσευχηθούν» για την επιτυχία της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Τι συμβολίζουν οι χιλιάδες σημαίες έξω από το Καπιτώλιο

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο: «Όλοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η πολιτική βία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή», είπε, ενώ παράλληλα υπερηφανεύτηκε επειδή «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα και δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.

«Επενεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούργιο πόλεμο»

Επίσης, τόνισε ότι το κίνημα Τραμπ δεν τελείωσε, αλλά τώρα ξεκινάει: «Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση το μεσημέρι την Τετάρτη, θέλω να γνωρίζετε ότι το κίνημά μας μόλις ξεκίνησε», είπε.

Μελάνια Τραμπ: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη σύζυγό του, Μελάνια Τραμπ, όλη του την οικογένεια, τον αντιπρόεδρο Πενς, καθώς και όλους τους συμβούλους και τους συνεργάτες του, αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και φυσικά τον αμερικανικό λαό που τον ανέδειξε σε αυτό το προνομιακό αξίωμα.

Η ομιλία του διήρκεσε 20 λεπτά και βιντεοσκοπήθηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ έχει προγραμματίσει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί και δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον διάδοχό του, αφού δε θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν. 

Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top