Μελάνια Τραμπ: «Έσπασε» τη σιώπη της- Τι είπε για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η μακροσκελής τοποθέτησή της

Ρεπορτάζ του Star στις 10/1 για τις εξελίξεις που αφορούν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

H απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε πέντε ημέρες μετά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο και πήρε θέση για τις πρωτόγνωρες εικόνες που διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Εισβολή Καπιτώλιο: «Aνησυχία για νέα επεισόδια έως την ορκωμοσία Μπάιντεν»

Μέσω μια μακροσκελούς δήλωσης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και ανάρτησε και η ίδια στο Twitter, η Μελάνια Τραμπ ανέφερε ότι καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την βία, λέγοντας ότι είναι απογοητευμένη από την εισβολή που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο κουτσομπολιό και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε, σύμφωνα με τις οποίες την ώρα των αιματηρών επεισοδίων η ίδια επέβλεπε φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο «Βίκινγκ» που συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Τέλος, αποχαιρέτησε τους συμπατριώτες της, λέγοντας: «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή στην ζωή μου να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας, Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον σύζυγό μου κι εμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έδειξαν τι σημαίνει αμερικανικό πνεύμα. Είμαι ευγνώμων σε όλους σας που με αφήσατε να σας υπηρετήσω σε τομείς που αγαπώ».

Ντόναλντ Τραμπ - Μελάνια Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια. AP Images

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Μελάνια Τραμπ

«Όπως όλοι σας, έχω αναλογιστεί τον περασμένο χρόνο και το πώς η πανδημία του κορωνοϊού “σάρωσε” την όμορφη χώρα μας. Όλα τα έθνη έχουν βιώσει την απώλεια αγαπημένων, τον οικονομικό πόνο και τις αρνητικές επιπτώσεις της απομόνωσης.

Ως η Πρώτη Κυρία σας, ήταν έμπνευση να παρακολουθώ από πρώτο χέρι τί κάνουν οι άνθρωποι του μεγάλου μας Έθνους ο ένας για τον άλλον, ειδικά όταν είμαστε στις πιο ευάλωτες καταστάσεις.

Με σχεδόν κάθε εμπειρία που είχα, βρέθηκα να κουβαλάω τις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων μαζί μου, στην καρδιά μου.
Προσφάτως, καρδιά μου είναι με τους Βετεράνους της Πολεμικής Αεροπορίας Ashli Babbit, Benjamin Philips, Kevin Greeson, Rosanne Boyland και τους αστυνομικούς στο Καπιτώλιο, Brian Sicknick and Howard Liebengood. Προσεύχομαι για δύναμη στις οικογένειές τους αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Είμαι απογοητευμένη με όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα - από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν ατζέντα. Αυτή τη φορά, αφορά αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος.

Το Έθνος μας πρέπει να θεραπευτεί με κοινωνικό τρόπο. Μην κάνετε κανένα λάθος γι 'αυτό, καταδικάζω απολύτως τη βία που συνέβη στο Καπιτώλιο του Έθνους μας. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή.

Ως πολίτης της Αμερικής, είμαι περήφανη για την ελευθερία μας να εκφράζουμε τις απόψεις μας χωρίς δίωξη. Είναι ένα από τα πρωταρχικά ιδανικά στα οποία βασίζεται η Αμερική. Πολλοί έχουν κάνει την ύψιστη θυσία για να προστατεύσουν αυτό το δικαίωμα.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες αυτής της χώρας να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να κάνουν μία παύση και να δουν τα πράγματα από όλες τις οπτικές.

Προτρέπω τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία, να μην κάνουν ποτέ υποθέσεις με βάση το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου ή να χρησιμοποιούν διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας ενώνει και να ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει.

Αποτελεί έμπνευση να βλέπουμε ότι τόσοι πολλοί ενθουσιάζονται και παθιάζονται με τη συμμετοχή στις εκλογές, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πάθος να στραφεί στη βία. Η πορεία μας προς τα εμπρός είναι να πάμε μαζί, να βρούμε τις ομοιότητες μας και να είμαστε οι καλοί και δυνατοί άνθρωποι που ξέρω ότι είμαστε.

Η δύναμη και ο χαρακτήρας της χώρας μας έχουν αποκαλυφθεί στις κοινότητες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και σε όλη αυτή την τρομερή πανδημία που μας έχει επηρεάσει όλους. Το κοινό νήμα σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι η ακλόνητη αποφασιστικότητα των Αμερικανών να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Η συμπόνια σας έδειξε το αληθινό πνεύμα της χώρας μας.

Όπως είπα το καλοκαίρι, αυτές είναι οι καθοριστικές στιγμές που θα κοιτάξουμε πίσω και θα πούμε στα εγγόνια μας ότι μέσω της ενσυναίσθησης, της δύναμης και της αποφασιστικότητας, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την υπόσχεση για το μέλλον μας. Κάθε ένας από εσάς είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Είστε οι άνθρωποι που συνεχίζουν να κάνουν τις ΗΠΑ ό,τι είναι και έχετε την απίστευτη ευθύνη να προετοιμάσετε τις μελλοντικές μας γενιές να αφήσουν τα πάντα καλύτερα από ό, τι τα βρήκαν.

Ήταν η τιμή της ζωής μου να υπηρετώ ως Πρώτη Κυρία σας. Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον άντρα μου και εμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έδειξαν την απίστευτη επίδραση του αμερικανικού πνεύματος. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους με αφήσατε να σας υπηρετήσω σε τομείς που αγαπώ.

Το πιο σημαντικό, ζητώ θεραπεία, χάρη, κατανόηση και ειρήνη για το μεγάλο Έθνος μας. Κάθε μέρα ας θυμόμαστε ότι είμαστε ένα Έθνος υπό τον Θεό. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top