ΗΠΑ: Συνελήφθη ο «Βίκινγκ» που συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Μάικ Πενς θα παραστεί στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν σε αντίθεση με τον Τραμπ. Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να κινήσουν διαδικασία παραπομπής του την Δευτέρα, ενώ οι αρχές συλλαμβάνουν δεκάδες από τους υποστηρικτές του που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο.

ΗΠΑ: Εξτρεμιστές απειλούν με αιματοκύλισμα - «Μάθετε τώρα να σκοτώνετε»

Συνελήφθη από τις αρχές ο «Βίκινγκ» των επεισοδίων της περασμένης Τετάρτης στο Καπιτώλιο. O 33χρονος Τζέηκομπ Τσάνσλι, ο ημίγυμνος άντρας με το γούνινο καπέλο, που κρατούσε ένα δόρυ δύο μέτρων είναι οπαδός της ακραίας οργάνωσης συνωμοσιολόγων «QAnon». Έχει εμφανιστεί σε πολλές διαδηλώσεις με το χαρακτηριστικό καπέλο με κέρατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άνεργος ηθοποιός, ζει με τη μητέρα του και έχει γεμίσει το αυτοκίνητό του συνθήματα.

εισβολή Καπιτώλιο

Στιγμιότυπο από την εισβολή στο Καπιτώλιο. AP Images

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο «Σαμάνος» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 68 συλλήψεις για την άγρια εισβολή στο Καπιτώλιο.

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας εν όψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Την ίδια ώρα, στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ισχυρά μέτρα ασφάλειας. Η εθνοφρουρά περιπολεί γύρω από το Καπιτώλιο όπου θα ορκιστεί ο Τζο Μπάιντεν ως επόμενος πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το CNN μετέδωσε ότι εξτρεμιστές και υποστηρικτές του Τραμπ απειλούσαν μέσω διαδικτύου ότι θα αιματοκυλήσουν τις ΗΠΑ την ημέρα ορκωμοσίας του Μπάιντεν και καλούσαν τον κόσμο να μάθει να... πυροβολεί.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top