ΗΠΑ: Εξτρεμιστές απειλούν με αιματοκύλισμα - «Μάθετε τώρα να σκοτώνετε»

Απειλές για την ημέρα ορκομωσίας Μπάιντεν

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 9/1 για τις εξελίξεις γύρω από την άγρια εισβολή στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη.

Ομάδες εξτρεμιστών και οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ απειλούν με αιματοκύλισμα την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μηνύματα μίσους που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

«Αν δεν ξέρετε πώς να πυροβολήσετε, πρέπει να μάθετε. ΤΩΡΑ»

ΗΠΑ: 15 διώξεις για την εισβολή στο Καπιτώλιο - Ποιοι καταζητούνται

Μετά τα επεισόδια και την άγρια εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, οι οπαδοί του Τραμπ εξαπολύουν απειλές για «αντάρτικο» την 20η Ιανουαρίου που αναμένεται να ορκιστεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει το CNN, το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο:

«Θα εισβάλουμε στα κυβερνητικά κτίρια, θα σκοτώσουμε αστυνομικούς, θα σκοτώσουμε φρουρούς ασφαλείας, θα σκοτώσουμε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και πράκτορες και θα απαιτήσουμε εκ νέου καταμέτρηση»

Εισβολή Καπιτώλιο: Ο Τραμπ έκανε πάρτι και παρακολουθούσε τα επεισόδια

Τις εβδομάδες, μέρες και ώρες πριν από την πολιορκία της Τετάρτης στο Καπιτώλιο από τους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τα προειδοποιητικά σημάδια ήταν ξεκάθαρα: διαδικτυακές δημοσιεύσεις από ομάδες μίσους και δεξιούς προβοκάτορες που αγωνίζονται για εμφύλιο πόλεμο, τους θανάτους κορυφαίων νομοθετών και επιθέσεις κατά επιβολή του νόμου. 

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο «Σαμάνος» που εισέβαλε στο Καπιτώλιο

εισβολή Καπιτώλιο

Στιγμιότυπα από την άγρια εισβολή στο Καπιτώλιο.

Συνελήφθη ο άνδρας που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος φωτογραφήθηκε χαμογελαστός να κουβαλάει το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με αρχεία των φυλακών.

Καπιτώλιο

Ο Άνταμ Κρίστιαν Τζόνσον συνελήφθη αφού σε βάρος του είχε εκδοθεί ομοσπονδιακό ένταλμα και οδηγήθηκε στην φυλακή της κομητείας Πινέλας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ταυτότητα του 36χρονου είχε αποκαλυφθεί σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Η εφημερίδα Bradenton Herald ανέφερε ότι είναι κάτοικος του Πάρις, μιας κοινότητας που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τάμπα.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές της περασμένης Τετάρτης στην Ουάσινγκτον, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top