Κορωνοϊός: Δεν αποκλείει αυστηρότερους περιορισμούς ο Τζόνσον

Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο  Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι πιθανόν να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα, πρόσθεσε όμως ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να πηγαίνουν.

Τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω και της εμφάνισης της νέας, πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού.

Σήμερα ανακοίνωσε επιπλέον 54.990 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 454 νέους θανάτους. Χθες η χώρα είχε ανακοινώσει 57.725 νέα κρούσματα και 445 νέους θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βρετανία κορωνοϊός: Ανοίγουν ξανά τα νοσοκομεία εκστρατείας

Να σημειωθεί ότι η μετάλλαξη του ιού έχει ήδη αναγκάσει την κυβέρνηση στην ακύρωση της προγραμματισμένης επανέναρξης των μαθημάτων στα σχολεία εντός και πέριξ του Λονδίνου και τα σωματεία των δασκάλων και καθηγητών ζητούν το μέτρο αυτό να επεκταθεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας βρίσκεται ήδη στο αυστηρότερο επίπεδο lockdown, στο 4, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να προστατευτεί το εθνικό σύστημα υγείας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο BBC, σχετικά με τις ανησυχίες ότι το σύστημα αυτό πιθανόν να μην επαρκεί ώστε να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός, δήλωσε ότι οι περιορισμοί «αλίμονο, πιθανόν να αυστηροποιηθούν. Υπάρχει προφανώς μια δέσμη από αυστηρότερα μέτρα που θα έπρεπε να εξετάσουμε...Δε θα εικάσω τώρα ποια μπορεί να είναι αυτά».

Ο Τζόνσον είπε ακόμα ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και συμβούλευσε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους, στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε.

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Οξφόρδης στη Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία θα έχει αύριο έτοιμες για χορήγηση 530.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 και ευελπιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο να έχει πραγματοποιήσει «δεκάδες εκατομμύρια» εμβολιασμούς.

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να παραμείνει πρωθυπουργός μετά το Brexit, ο Τζόνσον απάντησε καταφατικά.

Εξάλλου, όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την πιθανότητα ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, δήλωσε ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να διενεργούνται ένα ανά γενιά.

«Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι τα δημοψηφίσματα, από την...άμεση εμπειρία μου σε αυτή την χώρα, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα γεγονότα. Δεν έχουν ιδιαίτερα ενωτική δύναμη στο εθνικό κλίμα, θα πρέπει να διενεργούνται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά», σημείωσε ο βρετανός πρωθυπουργός

Brexit και κορωνοϊός ρίχνουν τον Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να χάσει την έδρα του και την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση των Sunday Times.

Πρόκειται για την πρώτη λεπτομερή δημοσκόπηση μετά τις συνομιλίες για το Brexit και την πανδημία Covid-19 και αφότου η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να μην επιτρέψει στις βρετανικές οικογένειες να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, σε περιοχές της νότιας Αγγλίας

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα, βάσει της οποίας οι κυβερνώντες συντηρητικοί θα έχαναν 81 έδρες. Αυτό θα σήμαινε πως θα συγκέντρωναν 284 έδρες, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 282 έδρες.

Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, που θέλει να απομακρυνθεί από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπεται να κερδίσει 57 από τις 59 έδρες στη Σκωτία, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλιστα κινδυνεύει να χάσει την έδρα του.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top