Σκωτία: Παραβίασε την καραντίνα για να δει την κοπέλα του και φυλακίστηκε

Ο ερωτευμένος νεαρός διέσχισε με τζετ σκι την Ιρλανδική θάλασσα

Ιρλανδία

Ένας 28χρονος άντρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων στην Ιρλανδία, καθώς θέλησε να διασχίσει με τζετ σκι την ιρλανδική θάλασσα για να δει τη φίλη του. Πρόκειται για μία από τις πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις παραβίασης κανόνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Εκ νέου σε lockdown η Ιρλανδία – Η πρώτη χώρα στην ΕΕ

Μια μέρα μετά την αγορά του σκάφους, ο Mclaughlan ξεκίνησε στις 8 το πρωί για αυτό που νόμιζε ότι θα ήταν ένα ταξίδι 40 λεπτών από τη νοτιοδυτική ακτή της Σκωτίας στο σπίτι της φίλης του στη νήσο του Μαν, μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας. 

Αργότερα είπε στις αρχές ότι δεν είχε οδηγήσει ποτέ τζετ σκι και ότι ο άσχημος καιρός στη θάλασσα της Ιρλανδίας, επέκτεινε τη διάρκεια του ταξιδιού από 40 λεπτά σε τέσσερις ώρες.

Ο ερωτευμένος νεαρός έφτασε τελικά στη φίλη του την Παρασκευή το βράδυ, αφού περπάτησε 15 μίλια από την ακτή της Νήσου του Μαν στο σπίτι της στην πρωτεύουσα Ντάγκλας. 

Το ζευγάρι πέρασε το σαββατοκύριακο απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή της πόλης, αλλά η επανένωσή τους δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς ο Mclaughlan συνελήφθη και αργότερα κατηγορήθηκε για παραβίαση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

«Αυτό το άτομο γνώριζε τον νόμο και έδειξε μια κατάφωρη αγνοία όταν επέλεξε να τον παραβιάσει, αναμειγνύοντας την κοινότητα και ενδεχομένως θέτοντας σε κίνδυνο και ζωές», δήλωσε ο Χάουαρντ Κουέιλ, επικεφαλής της Νήσου του Μαν.

Η Νήσος του Μαν, η οποία είναι αυτοδιοικούμενη, είναι κλειστή για μη κατοίκους, εκτός από εκείνους που έχουν ειδική άδεια. Ο κ. Mclaughlan έφτασε χωρίς άδεια εισόδου και απέτυχε να δηλώσει την άφιξή του ή να απομονωθεί, είπε ο Κουέιλ. Το νησί, με πληθυσμό περίπου 85.000, έχει μόνο τέσσερα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια και παμπ στη Βόρεια Ιρλανδία

Ο Mclaughlan, όπως πολλοί που έχουν χωριστεί από τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετώπιζε πρόβλημα με την απόσταση.

Είπε στις αρχές ότι είχε γνωρίσει τη φίλη του τον Σεπτέμβριο, όταν είχε επισκεφθεί το νησί για δουλειά. Αφού επέστρεψε στη Σκωτία, είχε κάνει δύο φορές αίτηση για να ταξιδέψει στη Νήσο του Μαν για να δει τη φίλη του, αλλά και τα δύο αιτήματα είχαν απορριφθεί, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top