Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια και παμπ στη Βόρεια Ιρλανδία

Νέα έκτακτα μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν νέα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά και την «έκρηξη» κρουσμάτων που παρουσιάζεται. Στους ίδιους ρυθμούς κινείται και η Βόρεια Ιρλανδία.

Ουαλία: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες από περιοχές με πολλά κρούσματα

Από την Παρασκευή αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή αυστηρότεροι περιορισμοί, κλείνοντας για δύο εβδομάδες τα σχολεία και για τέσσερις τα εστιατόρια και τις παμπ, όπως ανακοίνωσε στους βουλευτές η πρωθυπουργός Αρλίν Φόστερ.

Η υπό βρετανική κυριαρχία περιοχή έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες ένα από τα μεγαλύτερα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη.

Κορωνοϊός: «Αναπόφευκτο ένα νέο lockdown την περιόδο των Χριστουγέννων»

«Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται, ο ρυθμός διπλασιασμού προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξάνονται», ανέφερε η Φόστερ και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μισέλ Ο'Νιλ σε κοινή επιστολή τους προς τους βουλευτές της τοπικής κυβέρνησης παρουσιάζοντας τους νέους περιορισμούς.

Η κατάσταση αυτή είναι «βαθιά ανησυχητική και απαιτούνται επειγόντως περισσότερα μέτρα».

Σαρώνει τη Γαλλία ο κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση

Τα αποτελέσματα των νέων μέτρων – Τι προβλέπεται

Το κλείσιμο θα επηρεάσει όλο τον τομέα της εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης φαγητού και θα διπλασιάσει τις ετήσιες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου από μια σε δύο εβδομάδες.

Κορωνοϊός: Κλείνει μπαρ και γυμναστήρια ο Τζόνσον

Με βάση τα νέα μέτρα, θα παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο, αλλά θα κλείσουν οι λεγόμενες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν φυσική εγγύτητα μεταξύ των πελατών και των παρόχων τους, όπως τα κομμωτήρια και κουρεία, τα ινστιτούτα ομορφιάς και τατουάζ, τα ινστιτούτα μασάζ και φυσικοθεραπευτήρια για αθλητικές κακώσεις, οι μοδίστρες και οι ράφτες καθώς και οι σχεδιαστές μόδας.

Οι πολίτες θα κληθούν να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να εργάζονται από το σπίτι, ενώ τα πανεπιστήμια να επιλέξουν στον μεγαλύτερο βαθμό την τηλεκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας κατέγραψαν την Τρίτη 863 νέα κρούσματα κορωνοϊού και επτά θανάτους, που σημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 334 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 6.286 νέα κρούσματα. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top