Κορωνοϊός: «Αναπόφευκτο ένα νέο lockdown την περιόδο των Χριστουγέννων»

Τι είπε Ιταλός καθηγητής για την εξέλιξη της πανδημίας

Δείτε στο βίντεο πώς ήταν η Ιταλία τον Μάρτιο μετά το lockdown λόγω covid-19.

Όσο τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά στις ευρωπαϊκές χώρες, τόσο πληθαίνουν και τα σενάρια ενός ενδεχόμενου νέου lockdown.

Κορωνοϊός: Κλείνει μπαρ και γυμναστήρια ο Τζόνσον

Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε ο Αντρέα Κρισάντι, καθηγητής ιολογίας του πανεπιστημίου της Πάδοβας, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, όπου αναφέρθηκε στα πιθανά νέα μέτρα που μπορεί να υιοθετηθούν στη χώρα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θεωρώ ότι ένα lockdown για την περίοδο των Χριστουγέννων θα πρέπει να θεωρείται περίπου αναπόφευκτο», είπε ο Κρισάντι. Εξήγησε ακόμη ότι «με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να επαληθευθεί η αποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα μέτρων, να μειωθούν οι μεταδόσεις και να αυξηθεί η ιχνηλάτηση»

Ιταλία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το 2021

Ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας θεωρεί αναγκαίες νέες παρεμβάσεις διότι «όσο περνούν οι ημέρες, μειώνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ αλλά και ιχνηλάτησης και, κατά συνέπεια, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος»

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε  για να μπλοκάρουμε την μετάδοση του ιού. Δεν θα ήθελα, σε δυο εβδομάδες, να αγγίξουμε τα  15.000 κρούσματα ημερησίως», ολοκλήρωσε ο Αντρέα Κρισάντι.  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top