Σαρώνει τη Γαλλία ο κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα ανακοινώνει αύριο ο Μακρόν

Για να ελέγξει τη μετάδοση του κορωνοϊού, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, με το μέτρο να ανακοινώνεται άμεσα, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες πλέον. Ο γενικός διευθυντής των νοσοκομείων του Παρισιού (AP-HP), μιλώντας στην εφημερίδα «Le Parisien», προειδοποίησε για μια πιθανή κάλυψη του 90% των κρεβατιών στις εντατικές της γαλλικής πρωτεύουσας, από ασθενείς με κορωνοϊό εως το τέλος Οκτωβρίου.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία - Πάνω από 20.000 σε 24 ώρες

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έγινε γνωστό πως ο Εμμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί αύριο στις οκτώ τοπική ώρα στους Γάλλους, όπου θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Σήμερα προεδρεύει σε έκτακτο συμβούλιο για την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων.  

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μπορούσε να επιβληθεί άμεσα καθώς προκαλούν ανησυχία οι πολυπληθείς οικογενειακές συναθροίσεις και οι γιορτές μεταξύ φίλων και γνωστών. Το μέτρο στοχεύει επίσης τους νέους που ασθενούν ολοένα και περισσότεροι απο κορωνοϊό. Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην αρχή της πανδημίας σε αρκετούς δήμους της χώρας, όπως στην πόλη Κολόμπς στην περιφέρεια του Παρισιού ή στην Μυλούζη.

Κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα στη Γαλλία

Στο εξωτερικό η πόλη της Μελβούρνης απαγόρευσε τον Αύγουστο την κυκλοφορία στους πολίτες της απο τις οκτώ το βράδυ έως τις πέντε το πρωί. Παρόμοιο μέτρο υιοθετήθηκε στην Αμβέρσα και το Βερολίνο.

Χθες, Δευτέρα, ο Γάλλος πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Της Μαρίας Δεναξά

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top