Κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα στη Γαλλία

Τα μέτρα αφορούν περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση του ιού

Γονατίζει τη Γαλλία ο κορωνοιός. Ο αριθμός των κρουσμάτων της μόλυνσης ξεπέρασε μέσα σε ένα 24ωρο τις 18.500 καταγράφοντας άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ από την περίοδο που η Γαλλία ξεκίνησε μαζικά τέστ για τον Covid-19.

Παράλληλα αυξάνονται και οι θάνατοι. Το Yπουργείο Yγείας ανακοίνωσε 80 ακόμη θανάτους από κορωνοιό, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στη χώρα τους 32.445 νεκρούς. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από κορωνοϊό ανέρχεται σε 653.509.

ΠΟΥ: «Ίσως να έχουμε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως το τέλος του 2020»

Η ανησυχία μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, καθώς αυξάνεται και ο αριθμός των ατόμων που κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται κατά 65% από τις 29 Αυγούστου που είχε καταγραφεί το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλευόμενων ατόμων με κορωνοιό.

Τώρα ο Γάλλος πρόεδρος και η κυβέρνηση του ξεκαθαρίζουν πως θα ληφθουν περισσότερα μέτρα στις περιοχές όπου καταγράφεται ταχεία μετάδοση του κορωνοιού, όπως είναι το Παρίσι ή η Μπους-ντι-Ρον. «Σε μέρη όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ γρήγορα, ιδίως όπου κυκλοφορεί πολύ μεταξύ των ηλικιωμένων, που είναι οι πιο ευάλωτοι, και όπου βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη πληρότητα στα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας, πρέπει να προχωρούμε σε περισσότερους περιορισμούς, όπως αυτοί που γνωρίζουμε για παράδειγμα στην περιοχή Μπους-ντι-Ρον ή στο Παρίσι και στα πλησιέστερα προάστια», τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο ο Μακρόν σε τηλεοπτική συνέντευξή του, απέκλεισε έναν νέο περιορισμό στις μετακινήσεις. 

Μίνι lockdown στις Βρυξέλλες - Κλείνουν για ένα μήνα μπαρ και καφέ

Πάντως σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Εlabe, 6 στους 10 Γάλλους δηλώνουν πως ο Μακρόν δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top