Κορωνοϊός: Εκ νέου σε lockdown η Ιρλανδία – Η πρώτη χώρα στην ΕΕ

Κλείσιμο καταστημάτων, περιορισμός μετακινήσεων - Ανοιχτά τα σχολεία

H Iρλανδία είχε λάβει έκτακτα μέτρα πριν από μερικές μέρες για να αποφύγει το lockdown -  βίντεο Reuters

Η Ιρλανδία τίθεται εκ νέου σε lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προχωρά εκ νέου σε ένα τέτοιο βήμα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Μιχόλ Μάρτιν.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, τον περιορισμό της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, ενώ οι πολίτες δε θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Κορωνοϊός: Κλείνουν σχολεία, εστιατόρια και παμπ στη Βόρεια Ιρλανδία

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν. Σημειώνεται ότι η χώρα τέθηκε στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών - επίπεδο 5 - για έξι εβδομάδες.

Ιρλανδία: Σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνουν όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά. H Ιρλανδία έχει καταγράψει πάνω από 50.000 κρούσματα και 1.852 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top