Νavtex Τουρκία: Δε θέλει να κάνει η Ελλάδα ασκήσεις σε Ικαρία, Τήλο, Χάλκη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

H ναυμαχία των Navtex συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην ανατολική Μεσόγειο, μιας και οι Τούρκοι με αυτό το τρικ θεωρούν ότι γκριζάρουν τις ελληνικές θάλασσες. Σήμερα αποφάσισαν να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Ικαρίας και να ζητήσουν την αποστρατιωτικοποίηση δύο ελληνικών νησιών.

Τουρκική πρόκληση: «Καμία αξία δεν έχει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Όπως μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος από το Πεντάγωνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ελληνική Navtex που δεσμεύει την περιοχή γύρω από την Ικαρία έχει ισχύ έως τις 20 Νοεμβρίου. Οι Τούρκοι φρόντισαν να εκδώσουν αντι-navtex, προσπαθώντας να ματαιώσουν τη δική μας αεροναυτική άσκηση, κάνοντας γι’ άλλη μια φορά μια τρύπα στο νερό.

Το απόγευμα της Πέμπτης όμως, εξέδωσε και Navtex με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Τήλου και της Χάλκης. Μάλιστα, η Άγκυρα, επικαλούμενη τη Συνθήκη του Παρισίου, φέρεται να ζητά να μην πραγματοποιούνται ασκήσεις στην περιοχή μεταξύ των δύο ελληνικών νησιών.

Διάβημα διαμαρτυρίας από ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex

Σε προηγούμενες  NAVTEX, η Τουρκία είχε ζητήσει την αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Χίου και της Σάμου.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενδεικτικά της πίεσης που ασκούν οι Τούρκοι πάνω από τα ελληνικά νησιά. Τις πρώτες 12 ημέρες  του Νοεμβρίου έχουν ήδη πραγματοποιήσει 368 υπερπτήσεις, ενώ πέρυσι όλον τον Νοέμβριο είχαν κάνει 147.Και από αέρος όμως, οι Έλληνες πιλότοι ανταποκρίνονται με επιτυχία σε κάθε πρόκληση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top