Τουρκική πρόκληση: «Καμία αξία δεν έχει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Ζητούν διάλογο άνευ όρων οι Τούρκοι

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την παράνομη Navtex του Ορούς Ρέις «δεν έχει καμία ισχύ και αξία» για την Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι «το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία επανέλαβε τις γνωστές του αντιρρήσεις σχετικά με τις σεισμικές έρευνες που το πλοίο μας "Ορούτς Ρέις" συνεχίζει να διεξάγει στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Διάβημα διαμαρτυρίας από ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex

«Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια όρια, οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική και δεν έχουν καμιά ισχύ και αξία για εμάς», συνέχισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Εάν η Ελλάδα είναι ειλικρινής όπως δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι θέλει λύση, πρέπει αντί να κάνει δηλώσεις που να αυξάνουν την ένταση, να κάνει στρατιωτικές δραστηριότητες και να υποκινεί παραπλανώντας τρίτα μέρη εναντίον της Τουρκίας, πρέπει να δώσει θετική απάντηση στην έκκλησή μας για διάλογο άνευ όρων» ανακοίνωσε τέλος. 

Διάβημα διαμαρτυρίας από την Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα προχώρησε χθες, Τετάρτη, σε διάβημα διαμαρτυρίας για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η Τουρκία επιμένει να περιφρονεί τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και υπογραμμίζει πως η Ελλάδα «καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά», καλώντας την Τουρκία να ανακαλέσει τη ναυτική οδηγία.

Oruc Reis: Νέα NAVTEX από την Τουρκία

Με νέα παράνομη NAVTEX, η Τουρκία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της, για την περίοδο 11-23 Νοεμβρίου, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύοντας την ειρήνη  και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Διατυμπανίζει δηλαδή ότι θα συνεχίσει να περιφρονεί τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποφυγή τέτοιων παράνομων ενεργειών και συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top