Κορωνοϊός εμβόλιο: Επαφές ΠΟΥ με Ρωσία για το Sputnik-V

Γιατί η ΕΕ προτιμά το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech        

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ για το εμβόλιο της Pfizer.

Τις τελευταίες ημέρες το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα πιθανά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, με το ρωσικό Sputnik-V και εκείνο των Pfizer/BioNTech να είναι από τα πιο αποτελεσματικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Sputnik-V: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εμβολίου στη Ρωσία

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διεξάγει συνομιλίες με το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για την πιθανή καταχώρησή του για έκτακτη χρήση στη λίστα των υποψηφίων εμβολίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο πρακτορείο Reuters.    

Κορωνοϊός: Στο 92% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι αποτελεσματικό κατά 92% όσον αφορά την προστασία από την Covid-19 σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης, όπως ανακοίνωσε χθες το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF).   

Κομισιόν: «Έπεσαν» οι υπογραφές με τη Pfizer για το εμβόλιο

«Αναμένουμε στοιχεία για το υποψήφιο εμβόλιο Sputnik-V. Εάν το προϊόν που θα δοθεί για αξιολόγηση θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια ένταξης στον κατάλογο, ο ΠΟΥ θα δώσει ευρέως στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα (των δοκιμών)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.      

Παράλληλα ο ΠΟΥ εντάσσοντάς το στον κατάλογο έκτακτης ανάγκης για χρήση του εμβολίου, θα συνιστούσε αποτελεσματικά τη χρήση του στα κράτη μέλη του. Η διαδικασία αυτή εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο νέα και χωρίς άδεια εμβόλια και άλλα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Ποια θα είνα η τιμή του σύμφωνα με την BioNTech

Γιατί η ΕΕ προτιμά το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech        

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ απάντησε στο ερώτημα γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, εφόσον το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του όπως ανακοινώθηκε είναι πιο υψηλό από το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.    

Όπως χαρακτηριστικά είπε «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιλογή της για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προσανατολίζεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες» και πρόσθεσε ότι «Εξηγήσαμε πολλές φορές ότι η στρατηγική μας προσανατολίζεται σε εταιρείες οι οποίες παράγουν το εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top