Γαλλία: Ακόμα τέσσερις συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη ο βασικός ύποπτος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις, με πιο πρόσφατο το περιστατικό στην Αυστρία το βράδυ της Δευτέρας, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι μετά από επίθεση στη Βιέννη.

Ο Τζιχαντιστής που αιματοκύλησε τη Βιέννη είχε αποφυλακιστεί πρόωρα

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία της περιοχής. Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν την Τρίτη στη σύλληψη τεσσάρων ακόμη προσώπων στο πλαίσιο της έρευνας.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην Βαλ-ντ'Ουάζ, στα προάστια του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή στο AFP.

Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια: «Τρέξτε, πεθαίνουν άνθρωποι»

Πριν από τις νέες αυτές συλλήψεις, έξι άνθρωποι είχαν ήδη συλληφθεί από την Πέμπτη. Ωστόσο πλην ενός 29χρονου Τυνήσιου, όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι στη συνέχεια. Αυτός είναι ύποπτος ότι είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ισάουϊ στο πλοίο που τον έφερε στην νήσο Λαμπεντούζα στην Ιταλία και ότι στη συνέχεια είχε ταξιδέψει μαζί του ως τη Γαλλία.

επίθεση Νίκαια

Πολίτες τοποθετούν μερικά λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια. AP Images

Θετικός στον κορωνοϊό ο βασικός ύποπτος

Ο 21χρονος Ισάουϊ εξακολουθεί σήμερα να νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά της αστυνομίας που έσπευσε στην βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας μετά την επίθεση.

Γαλλία: Αυτός είναι ο 21χρονος που έσφαξε με κουζινομάχαιρο τρεις ανθρώπους

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορία που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Ισάουϊ εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει αρκετές ημέρες την ανάκρισή του από την αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top