Γαλλία: Αυτός είναι ο 21χρονος που έσφαξε με κουζινομάχαιρο τρεις ανθρώπους

Πώς τον συνέλαβε η αστυνομία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 21χρονο δράστη από την Τυνησία που αιματοκύλησε τη Νίκαια το πρωί της Πέμπτης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους στη βασιλική Notre Dame.

Επίθεση Νίκαια: Από τις αρχές Οκτωβρίου στη Γαλλία ο δράστης - Νέα στοιχεία

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας, ο Μπραχίμ Αουισάουι έφτασε στη Νίκαια με τρένο, έχοντας ένα έγγραφο ταυτότητας που είχε εκδοθεί από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Ο νεαρός γεννήθηκε στην Τυνησία το 1999 και έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 9 Οκτωβρίου 2020.

Κάμερες του σιδηροδρομικού σταθμού τον έχουν καταγράψει να αλλάζει ρούχα λίγο πριν πάει στην καθολική εκκλησία της Νίκαιας, που βρισκόταν 400 μέτρα μακριά.

Η επίθεση διήρκησε 28 λεπτά, μέσα στα οποία ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους, μια 60χρονη, τον 55χρονο νεωκόρο του ναού και μια 44χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία, μητέρα τριών παιδιών. Μαζί του είχε τρία μαχαία, από τα οποία χρησιμοποίησε μόνο το ένα, ένα αντίγραφο από το Κοράνι και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Νίκαια: Ποια είναι τα τρία θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως άκουσε τον δράστη να φωνάζει «Αλλαχού Άκμπαρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος». 

Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά Μέσα, ένας 47χρονος άνδρας που πιστεύεται ότι ήταν σε επαφή με τον ύποπτο συνελήφθη από την αστυνομία αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Πώς συνελήφθη ο δράστης

Ο 21χρονος δράστης ακινητοποιήθηκε από τον αρχηγό της δημοτικής Αστυνομίας της Νίκαιας. Όπως είπε ο αστυνομικός, οι αρχές ειδοποιήθηκαν από αυτόπτη μάρτυρα που έτρεξε στην πεζή περιπολία για να ενημερώσει για τα γεγονότα.

«Είπε στους αστυνομικούς για τις μαχαιριές σε έναν από τους πιστούς κι ότι είχε τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και την ίδια ώρα στις 8:54 ένας άλλος μάρτυρας, σημαίνει συναγερμό» είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Μακρόν για επίθεση στη Νίκαια: «Η Γαλλία είναι αυτή που δέχθηκε επίθεση»

Έχουμε μια διπλή επιχείρηση στην εκκλησία, μια διπλή εισβολή. Μια από την κύρια είσοδο και μία δεύτερη από την οδό στα πλάγια, Μια μονάδα από τη μια και μια από την άλλη. Ήμασταν έξι άτομα της δημοτικής Αστυνομίας» συνέχισε.

Ο αστυνομικός που μπήκε από την κύρια είσοδο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον τρομοκράτη. «Κρατούσε ένα κουζινομάχαιρο στο χέρι» είπε. Ένας από τους αστυνομικούς προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, πυροβολώντας τον με ένα τέιζερ, όμως αστόχησε.

Επίθεση Νίκαια: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» είπε πριν ξεψυχήσει

Ο διάδρομος ήταν στενός ήταν σε απόσταση μερικών μέτρων. Ο άνδρας ήταν αποφασισμένος, μας πλησίασε και τότε δύο από τους αστυνομικούς έβγαλαν όπλα, άρχισαν να πυροβολούν και έτσι τον ακινητοποίησαν. 

«Χτυπήθηκε πολλές φορές στο πόδι και στον θώρακα και έχει ακινητοποιηθεί στο έδαφος. Οι μόνες λέξεις που έλεγε ήταν "Ο Θεός είναι μεγάλος"» είπε τέλος ο αστυνομικός. 

Ο 21χρονος Τυνήσιος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top