Μακρόν για επίθεση στη Νίκαια: «Η Γαλλία είναι αυτή που δέχθηκε επίθεση»

Καταδίκασε «έντονα» η Τουρκία

Άλλη μια «μαύρη» ημέρα ξημέρωσε για τη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια το πρωί της Πέμπτης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, προκαλώντας θλίψη σε όλη την Ευρώπη. 

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία με τρεις νεκρούς - Αποκεφάλισαν μία γυναίκα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε στη Νίκαια λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην καθολική εκκλησία, αναφέροντας ότι «Η Γαλλία ήταν αυτή που δέχθηκε επίθεση».

Επίθεση Νίκαια: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» είπε πριν ξεψυχήσει

«Μια ακόμη φορά η χώρα μας χτυπήθηκε από μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συμπολίτες μας έπεσαν στη Νίκαια, στη βασιλική της Παναγίας. Είναι η Γαλλία που δέχτηκε την επίθεση... Δε θα κάνουμε καμία υποχώρηση στις αξίες που συνιστούν τη Γαλλία, ιδίως την ελευθερία του να πιστεύει κανείς και να μην πιστεύει».

επίθεση Νίκαια

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσαγωγές στην επικράτειά μας για το θέμα. Θα ήθελα να μεταφέρω τη στήριξή μας στην καθολική κοινότητα των Γάλλων. Οι καθολικοί δέχονται επίθεση στη χώρα μας. Ολόκληρο το έθνος στέκεται στο πλευρό τους για να είναι εφικτό να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα ελεύθερα στη χώρα μας. Κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ή όχι, όμως όλα τα θρησκευτικά του καθήκοντα πρέπει να μπορούν να ασκούνται».

Γαλλία: Καταδίκη της επίθεσης στη Νίκαια από την Ε.Ε.

Νίκαια

Δείτε στο βίντεο του Ruptly όσα διαδραματίστηκαν έξω από την καθολική εκκλησία στη Νίκαια λίγο μετά την επίθεση.

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε στη χώρα έκκληση για «ενότητα» και να «μην υποχωρεί σε κανένα πνεύμα τρόμου», ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή, ενώ αποφασίστηκε να αυξηθεί στο μέγιστο επίπεδο το σχέδιο προστασίας της χώρας, το επονομαζόμενο Vigipirate.

Καταδίκασε την ενέργεια η Τουρκία

Η Τουρκία καταδίκασε «έντονα» λίγες ώρες την «άγρια» επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια, βάζοντας στην άκρη την αντιπαράθεσή της με το Παρίσι για να του εκφράσει «την αλληλεγγύη της».

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (...) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top