Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία με τρεις νεκρούς - Αποκεφάλισαν μία γυναίκα

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης - Φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί στη Νίκαια της Γαλλίας. Άνδρας με μαχαίρι εισέβαλε στον καθεδρικό ναό της Νίκαιας, όπου επιτέθηκε σε πιστούς και σκότωσε συνολικά τρεις ανθρώπους, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Αποκεφαλισμός Παρίσι: Γιατί είχε πληρώσει μαθητές ο 18χρονος Τσετσένος

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε από τον δράστη, όπως είχε συμβεί πριν από λίγες μέρες με έναν Γάλλο καθηγητή, έξω από το σχολείο, όπου δίδασκε στο Παρίσι, γιατί έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ.

Επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Η περιοχή, όπου έγινε η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας αποκλείστηκε αμέσως από την αστυνομία. 

Ο δράστης έκοψε τον λαιμό του δεύτερου θύματος. Πληροφορίες, που παραμένουν συγκεχυμένες, αναφέρουν ότι στη συνέχεια εισέβαλε σε ένα καφέ μπαρ, όπου τραυμάτισε θαμώνες. 

Ο δράστης τραυματίστηκε, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο δε σταμάτησε να φωνάζει: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, μεταξύ των νεκρών είναι ο φύλακας της εκκλησίας. 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχουν σπεύσει εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο δράστης έχει τοποθετήσει εκρηκτικά. Μάλιστα, έγιναν και ελεγχόμενες εκρήξεις.

Αποκεφαλισμός καθηγητή: Ο δράστης είχε στείλει μήνυμα σε πατέρα μαθήτριας

 

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, συνομίλησε πριν από λίγο με τον δήμαρχο και ανακοίνωσε ότι διεξάγεται στο υπουργείο εσωτερικών έκτακτο συμβούλιο κρίσης.

 

 

Στη Νίκαια σπεύδει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. 

Παρίσι: Αποκεφαλισμός καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ- Ποιος ήταν ο δράστης

Η κόντρα Μακρόν -Ερντογάν οπλίζει φανατικούς ισλαμιστές; 

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο στη Γαλλία τις τελευταίες μέρες είχαν εκφραστεί έντονοι φόβοι για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα από φανατικούς ισλαμιστές με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι σχέσεις των δύο ηγετών έφτασαν στο ναδίρ μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από πρωτοσέλιδο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο ημίγυμνο να σηκώνει το ρούχο μουσουλμάνας και να αναφωνεί «Ωωωω! Ο Προφήτης!», ενώ στη λεζάντα έγραφε: «Ερντογάν: Στα απόκρυφά του είναι αστείος».

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε βάρβαρους και δολοφόνους τους Ευρωπαίους, λέγοντας πώς ετοιμάζουν νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top