Γαλλία: Καταδίκη της επίθεσης στη Νίκαια από την Ε.Ε.

Σύσσωμοι οι θεσμοί κατά της τρομοκρατίας

Ε.Ε

Σε σύσσωμη καταδίκη των επιθέσεων στη Νίκαια προέβησαν πριν από λίγο οι θεσμοί της ΕΕ. 

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία με τρεις νεκρούς - Αποκεφάλισαν μία γυναίκα

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έγινε στη Νίκαια, οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φρικτής πράξης. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, (ο οποίος θα προεδρεύσει το απόγευμα συνεδρίασης των 27 ηγετών), εξέφρασε αλληλεγγύη προς της Γαλλία και τους Γάλλους και δήλωσε πως οι σκέψεις του είναι στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Νίκαια και τα κοντινά τους πρόσωπα : «Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Τζέντα: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον του φρουρού του Γαλλικού προξενείου

Σοκαρισμένος βαθιά από την αποτρόπαιη και βάρβαρη πράξη στη Νίκαια, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ. «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τα κοντινά τους πρόσωπα. Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας. Μαζί στην Ευρώπη και στον κόσμο θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», σημείωσε.

Συναγερμός στη Γαλλία: Άνδρας απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Αβινιόν

Τέλος η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ύλβα Γιόχανσον, δήλωσε ότι απαιτείται άμεσα συντονισμός στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και το online τρομοκρατικό προπαγανδιστικό περιεχόμενο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top