Επίθεση Νίκαια: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» είπε πριν ξεψυχήσει

Ένας 20χρονος είναι ο δράστης της σφαγής

Οι φόβοι όλων για ενίσχυση του ισλαμικού φανατισμού μετά από τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι η Γαλλία και η Ευρώπη ετοιμάζουν νέα σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ, βγήκαν αληθινοί. Από το πρωί φανατικοί ισλαμιστές έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον γαλλικών στόχων, ανοίγοντας εκ νέου τον κύκλο του αίματος και της βίας. 

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία με τρεις νεκρούς - Αποκεφάλισαν μία γυναίκα

Οι δύο επιθέσεις έγιναν στη Γαλλία, τη Νίκαια και την Αβινιόν, και η τρίτη στο γαλλικό προξενείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. 

Αποκεφάλισε ηλικιωμένη γυναίκα

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Νίκαια προκαλούν ανατριχίλα. Ένας άνδρας εισέβαλε με μαχαίρι μέσα στην εκκλησία της Παναγίας και σε κατάσταση αμόκ σκότωσε τρεις ανθρώπους. Ανέμεσα στα θύματα μία ηλικιωμένη γυναίκα, που είχε πάει νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί. Ο δράστης την αποκεφάλισε χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος δήλωσε πως λέγεται Ιμπραήμ και ότι ενήργησε μόνος του. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον πυροβόλησαν και κατόπιν μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο. 

Το μήνυμα στα παιδιά της λίγο πριν ξεψυχήσει 

«Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ», είπε λίγο πριν ξεψυχήσει η γυναίκα που ήταν το τρίτο θύμα του φανατικού Ισλαμιστή, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στην εκκλησία. 

Τζέντα: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον του φρουρού του Γαλλικού προξενείου

Βλέποντας τους περαστικούς να τρέχουν κοντά της για να τη βοηθήσουν, η γυναίκα, μέσα στο αίμα, την ώρα που αργοπέθαινε το μόνο που ήθελε είναι να μάθουν οι δικοί της άνθρωποι πόσο πολύ τους αγαπούσε. 

Γαλλία επίθεση

Είχε προσπαθήσει, ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένη να βρει καταφύγιο σε ένα μπαρ απέναντι από την εκκλησία, όμως το μαχαίρι του δράστη της έκοψε το νήμα της ζωής. 

Ο νεωκόρος είναι το τρίτο θύμα της άγριας επίθεσης

Ένα από τα θύματα που δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία φέρεται να είναι ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος δεν κατάφερε να σταματήσει τον δράστη και σφαγιάστηκε άγρια, ενώ εκείνος φώναζε συνεχώς «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Από την επίθεση υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, για τους οποίους όμως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες. 

Συναγερμός στη Γαλλία: Άνδρας απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Αβινιόν

Αστυνομικοί έξω από την εκκλησία στη Νίκαια

Οι εκκλησίες σε όλη τη Γαλλία στις 15:00 θα σημάνουν πένθιμα, ενώ στη Νίκαια σπεύδει ο πρόεδρος Μακρόν. 

Βγήκε στους δρόμους της Αβινιόν με μαχαίρι

Δύο ώρες αργότερα, στη Γαλλία σημαίνει και δεύτερος συναγερμός. Αυτή τη φορά άνδρας, κραδαίνοντας μαχαίρι, σκόρπισε τον τρόμο στους δρόμους της Αβινιόν, φωνάζοντας επίσης «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Εκείνος δεν κατάφερε να προκαλέσει τον θάνατο κανενός. Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν πριν προλάβει να επιτεθεί σε κάποιον περαστικό. 

Επίθεση στο γαλλικό προξενείο στη Τζέντα

Σχεδόν την ίδια ώρα στο γαλλικό προξενείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τον φρουρό.

Αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία από την εκκλησία στη Νικαια

«Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επίθεση. Ο φρουρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση», ανέφερε η γαλλική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Ξύπνησαν μνήμες του 2016 στη Νίκαια

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες από τις επιθέσεις του 2016. 

Ήταν 14 Ιουλίου και οι Γάλλοι γιόρταζαν την πτώση της Βαστίλης. Ένα φορτηγό γεμάτο όπλα και χειροβομβίδες έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου που έκανε βόλτα στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ λίγο πριν από τη ρίψη των πυροτεχνημάτων. Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 65 τραυματίστηκαν. 

Η εκκλησία όπου έγινε η επίθεση στη Νίκαια

Ο δράστης της επίθεσης, ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, με καταγωγή από την Τυνησία έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. 

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν Βρετανοί, Ισπανοί, Ελβετοί και Αμερικανοί τουρίστες, ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. 

Οι τρεις τελευταίες επιθέσεις μάλιστα έρχονται ελάχιστες μέρες μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο, όπου δίδασκε στο Παρίσι, γιατί έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ. 

Η επίθεση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των ήδη τεταμένων σχέσεων της Γαλλίας με την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα άργησε να την καταδικάσει. Μάλιστα ο Ερντογάν αποκάλεσε βάρβαρους και δολοφόνους τους Ευρωπαίους, λέγοντας πώς ετοιμάζουν νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ με αφορμή σατιρικό σκίτσο του περιοδικού που τον έδειχνε ημίγυμνο να σηκώνει το φόρεμα μιας μουσουλμάνας και να αναφωνεί «Ωωωω! Ο Προφήτης!»

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top