Επίθεση Νίκαια: Από τις αρχές Οκτωβρίου στη Γαλλία ο δράστης - Νέα στοιχεία

Απετράπη επίθεση στη Λιόν- Με ψυχιατρικά προβλήματα ο ύποπτος στην Αβινιόν

Τις πληγές της μετρά η Γαλλία από τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει δεχτεί η χώρα. Σήμερα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βασιλική Notre Dame της Νίκαιας, από το μαχαίρι ενός νεαρού που φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». 

Επίθεση Νίκαια: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» είπε πριν ξεψυχήσει

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, ο δράστης είναι 21 ετών από την Τυνησία και ονομάζεται Μπραχίμ Αουισαουί. Έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Επέβαινε σε ένα από τα 20 συνολικά πλοιάρια, που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από την Τυνησία. Τέθηκε σε καραντίνα στο πλοίο Raphsody, (όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανόνες του ιταλικού κράτους) και στη συνέχεια πέρασε από την πόλη του Μπάρι. Αμέσως μετά, υπεγράφη απόφαση απέλασής του από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στο μεταξύ αυτός είχε μεταβεί στη Γαλλία, στις αρχές Οκτωβρίου. Παράλληλα, η εισαγγελία του Ακράγαντα της Σικελίας ξεκίνησε έρευνα, στην οποία ο ίδιος κατηγορείται για στήριξη της παράτυπης μετανάστευσης.

Αστυνομικές δυνάμεις στην εκκλησία όπου σημειώθηκε η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Αστυνομικές δυνάμεις στην εκκλησία όπου σημειώθηκε η επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας - φώτο ΑΡ

 Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον πυροβόλησαν και κατόπιν μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο. 

Απετράπη επίθεση στη Λιόν

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, ένας άνδρας οπλισμένος συνελήφθη στη Λιόν. Πρόκειται για 26χρονο αφγανικής υπηκοότητας, ο οποίος φορούσε με παραδοσιακή ενδυμασία και περιφερόταν στην οδό «Βικτόρ Ουγκό» κρατώντας ένα μαχαίρι.

«Ο άνθρωπος που προσήχθη είχε μαζί του ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και φαινόταν έτοιμος να αναλάβει δράση», είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πιερ Ολιβέρ, ο δήμαρχος του δεύτερου διαμερίσματος της Λιόν. 
Ο ύποπτος, ο οποίος φέρεται να είναι ήδη γνωστός στις αρχές, αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τα κίνητρά του, την προσωπικότητά του και το προφίλ του, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Αβινιόν: Απομακρύνεται το σενάριο ισλαμιστικής επίθεσης 

Ένας άνδρας ηλικίας 33 ετών, που απειλούσε περαστικούς στον δρόμο στην Αβινιόν, με ένα περίστροφο, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά σήμερα το πρωί, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, που αποκλείουν το σενάριο μιας ισλαμιστικής επίθεσης.

«Ο άνδρας βρισκόταν υπό την παρακολούθηση ψυχιάτρου και μίλαγε ακατάληπτα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της Αβινιόν.

Η αστυνομία επενέβη λίγο μετά τις 10.00, αφότου ειδοποιήθηκε από περαστικό, ότι άνδρας οπλισμένος με πιστόλι απειλούσε άλλους ανθρώπους. 

Το επίπεδο ασφαλείας αυξήθηκε στη Γαλλία σήμερα, μετά την επίθεση που στην εκκλησία της Νίκαιας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top