Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια: «Τρέξτε, πεθαίνουν άνθρωποι»

Ποια είναι τα τρία θύματα της σφαγής

Λεπτομέρειες για την αιματηρή επίθεση στη Notre Dame στη Νίκαια της Γαλλίας που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Επίθεση Νίκαια: Από τις αρχές Οκτωβρίου στη Γαλλία ο δράστης - Νέα στοιχεία

Σύμφωνα με την Guardian, ο 21χρονος δράστης με καταγωγή από την Τυνησία εισέβαλε στην εκκλησία στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης κρατώντας τρία μαχαίρια ενώ στην τσέπη του βρέθηκε αντίγραφο από το Κοράνι. Η επίθεση διήρκεσε 28 λεπτά και άφησε πίσω της τρεις νεκρούς.

«Δεν είδαμε την επίθεση όμως σκούσαμε τους πυροβολισμούς και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν» είπε κάτοικος της Νίκαιας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης. 

«Ακούγονταν πυροβολισμοί και όλοι έτρεχαν να ξεφύγουν» είπε σερβιτόρος που εργάζεται πολύ κοντα στον ναό και συνέχισε: «Μια γυναίκα βγήκε από την εκκλησία και ερχόμενη προς το μέρος μας είπε: "Τρέξτε! Τρέξτε, σκοτώθηκε κάποιος, θα πέσουν και άλλοι πυροβολισμοί, πεθαίνουν άνθρωποι"».

Το μεγαλύτερο θύμα ήταν μια 60χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν από νωρίς στην εκκλησία όπου προσευχόταν. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελέας της Γαλλίας Jean-François Ricard είπε ότι είχε κόψει το λαιμό της «σε σημείο που σχεδόν την αποκεφάλισε». Βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του ναού. 

Το επόμενο θύμα ήταν ο 55χρονος Vincent Loqués, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην εκκλησία με κομμένο λαιμό. Ο Loqués, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας «ευσεβής καθολικός», ήταν νεωκόρος στον ναό τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο ρόλος του ήταν, επίσης, να καλωσορίζει τους επισκέπτες κάθε πρωί που άνοιγε η εκκλησία.

Το τρίτο θύμα ήταν μια 44χρονη μητέρα τριών παιδιών από τη Βραζιλία, η οποία μαχαιρώθηκε πολλές φορές. Βαριά τραυματισμένη η Simone Barreto Silva, κατάφερε να βγει από την εκκλησία πριν καταρρεύσει έξω από ένα καφέ, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση. 

Η 44χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία / Πηγή: Facebook

Μάλιστα λίγο πριν πεθάνει, η γυναίκα είπε στους ανθρώπους που τη φρόντιζαν: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπάω».

Επίθεση Νίκαια: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ» είπε πριν ξεψυχήσει

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοινώνει, με μεγάλη οδύνη, ότι το ένα από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια Βραζιλιάνα ηλικίας 44 ετών, μητέρα τριών παιδιών, κάτοικος Γαλλίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top