Τουρκία: Παρέλαση 60 σκαφών απέναντι από το Καστελόριζο

Συνεχίζονται οι φιέστες Ερντογάν

Μία ημέρα μετά τη τεράστια ελληνική σημαία που υψώθηκε στο Καστελόριζο για την 28η Οκτωβρίου, οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν τόσο πολύ που έστειλαν τα δικά τους πλοία να παρελάσουν μία ανάσα μακριά.

Καστελόριζο: Κρητικός ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Συνολικά 60 τουρκικά πλοία βγήκαν στα ανοιχτά του Κας, λίγα μίλια από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, παίζοντας στη διαπασών εμβατήρια. Ωστόσο, η θέα της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, επισκίασε τα εθνικιστικά σχέδια του Ερντογάν

Ερντογάν: Η Τουρκία ασφυκτιά και θα σπάσει τα δεσμά

Συνεχίζονται οι φιέστες Ερντογάν - Μετατρέπεται σε τζαμί η Μονή της Χώρας

Οι προκλητικές φιέστες διαδέχονται η μία την άλλη: Τούρκοι δύτες σχηματίζουν τη σημαία τους μέσα στο νερό με το απαράδεκτο μήνυμα «Η Μεσόγειος είναι δική μας». 

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέβαλλε την φιέστα α λα Αγιά Σοφιά που ετοίμαζε στη Μονή της χώρας λόγω εργασιών και έτσι δε θα ανοίξουν οι πύλες για τη μουσουλμανική προσευχή. Ωστόσο, παρά τη διεθνή κατακραυγή, μετέτρεψε το εμβληματικό μνημείο σε τζαμί καλύπτοντας με… κουρτίνες τις αγιογραφίες και τα μοναδικά ψηφιδωτά.

 

Τουρκία: Σε τζαμί μετατρέπεται οριστικά η Μονή της Χώρας

Δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το «Yavuz» στην πρώτη γραμμή

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Ερντογάν γιόρτασε την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας προβάλλοντας το γεωτρύπανο «Yavuz» και την ενεργειακή του δίψα. Έτσι, διατράνωσε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τα παιχνίδια του στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο .

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το γεωτρύπανο «Yavuz», για να υλοποιήσει  το εθνικιστικό του όνειρο και να «σβήσει» από πατέρα των Τούρκων, τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι προβάλλει το συγκεκριμένο βίντεο την ημέρα της επετείου για τα 97 χρόνια από την κήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας: θέλει όλοι να υποκλίνονται στον σουλτάνο, καθώς εκείνος υποτίθεται ότι θα χτίζει μια ενεργειακή αυτοκρατορία στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Τουρκία: Παρουσίασε το πρώτο εξοπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος

Παρουσίαση μη επανδρωμένου πολεμικό σκάφος

Τι κι αν οι Ευρωπαίοι εξετάζουν σοβαρότερα από ποτέ την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα εκείνος προχωρά ακάθεκτος τα σχέδιά του εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Επιμένει στο δόγμα της Γαλάζιας πατρίδας παρουσιάζοντας  το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος το οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top