Τουρκία: Παρουσίασε το πρώτο εξοπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος

Θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο

Τουρκία: Παρουσίασε Το Πρώτο Εξοπλισμένο Σκάφος (ULAQ)

Το πρώτο εξοπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος (ULAQ) της Τουρκίας παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου της αμυντικής εταιρείας Meteksan και της Ares Shipyard.

Πρόκειται για τα πρώτα μη επανδρωμένα πολεμικά σκάφη της Τουρκίας.

Το νέο πολεμικό σκάφος θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο. Το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές των 4 πυραυλικών συστημάτων του που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Roketsan η οποία κατασκευάζει πυραυλικά συστήματα.

Όπως αναφέρεται, δε θα είναι μόνο εάν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος αλλά επίσης θα είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας συστήματα με τεχνικής νοημοσύνη και αυτόνομη συμπεριφορά. 

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ares Shipyard Ουτκού Αλάντς εξέφρασε υπερηφάνεια για την επιτυχία τους αυτή η οποία είναι αποτέλεσμα εντατικών εργασιών των τελευταίων χρόνων με σκοπό να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο.  Όπως ανέφερε στην αρχαία τουρκική κουλτούρα το ULAQ είναι το όνομα που δίνεται στους πρεσβευτές του κράτους.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Meteksan Defence Σελτοσούκ Αλπαρσάν ανέφερε ότι “με τις εξελίξεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας μας, και πόσο αναγκαία είναι η προστασία της υφαλοκρηπίδα μας και της ΑΟΖ μας. Είπε ότι λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. “Καλορίζικο για την Γαλάζια Πατρίδα και τις ένοπλες δυνάμεις μας”, ανέφερε.

 

Της Άννας Ανδρέου
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top