Καστελόριζο: Κρητικός ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία

28η Οκτωβρίου: Πώς γιορτάστηκε σε όλη την Ελλάδα

Απ' άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, οι Έλληνες βρήκαν τρόπο να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο και να εκφράσουν την αγάπη τους για την πατρίδα.

Υπέροχες στιγμές που μας κάνουν όλους περήφανους είχαμε στο Καστελόριζο, τη Χίο και τους Αρκιούς σε μια ξεχωριστή παρέλαση. 

28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρέλαση αλλά με ισχυρά μηνύματα στην Άγκυρα  

Καστελόριζο: Κρητικός ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Στο Καστελόριζο κυματίζει πλέον η μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Έχει εμβαδό 745,5 τ.μ. ζυγίζει 200 κιλά. Ένας δύτης από το Ηράκλειο ο κύριος Μανώλης Βουτσαλάς με τους συνεργάτες του μετέβησαν στο ακριτικό νησί με δικά τους έξοδα και έναν γερανό 40 μέτρων ύψωσαν τη γαλανόλευκη πολύ ψηλά με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Χίος

Στα Καρδάμυλα της Χίου αναβίωσε το εντυπωσιακό έθιμο του ΟΧΙ. Κάθε χρόνο παραμονές της 28ης Οκτωβρίου μικροί και μεγάλοι σχηματίζουν με φωτιές το ΟΧΙ. Τα γράμματα έχουν διάμετρο 40 μέτρων περίπου και ανάβουν στον λόφο όπου οι Γερμανοί είχαν χαράξει το σήμα της νίκης όταν αποβιβάσθηκαν στο νησί. 

Αρκιοί: Ο μικρός Χρήστος παρέλασε ξανά μόνος και συγκίνησε

Πιο Έλληνας από όλους όμως ο μικρός Χρήστος Καμπόσος από τους Αρκιους. Έκανε και φέτος παρέλαση μόνος του. Περήφανος και γενναίος κράτησε την ελληνική σημαία. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top