28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρέλαση αλλά με ισχυρά μηνύματα στην Άγκυρα  

Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου και οι αιχμές προς την Τουρκία 

 80 χρόνια  μετά την 28η Οκτωβρίου του 1940 και το μήνυμα της επετείου παραμένει επίκαιρο. Φέτος οι εορτασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας,  όμως το μήνυμα  του πιλότου του F16 «έσκισε» τον ουρανό και πλημμύρισε τους Έλληνες με συγκίνηση.  Με αφορμή την σημερινή επέτειο ο πρωθυπουργος έστειλε από τη Σούδα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα. 

 

To σαφές μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας: Όχι! 

Ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης του F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ έστειλε μήνυμα από τον ουρανό και συγκίνησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που γιορτάζουν - διαφορετικά φέτος- την εθνική μας επέτειο! «Ελληνίδες Έλληνες, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, Όχι!» είπε ανάμεσα σε άλλα ο πιλότος πάνω από τη Θεσσαλονίκη.   

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ  

Παρελάσεις μπορεί να μην έγιναν λόγω του κορωνοιού, όμως για μια ακόμη χρονιά, πολεμικά αεροσκάφη "σάρωσαν" τη χώρα. 
Δύο ζεύγη μαχητικών F-16 και 12 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού πέταξαν πάνω από την Θεσσαλονίκη! 

28η Οκτωβρίου: Πολεμικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από όλες τις πόλεις   

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν από τον Ναύσταθμο Κρήτης εκτός από τον  πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που ξεναγήθηκαν επίσης μαζί του σε ένα από τα υπερσύγχρονα κι «αόρατα» υποβρύχιά μας. Το υποβρύχιο «Κατσώνης».

Σε υποβρύχιο ο Μητσοτάκης: «Πολλαπλασιαστής ισχύος το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάαμεων»  

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 

Τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις επιχειρησιακές δυνατότες του υποβρυχίου  και του έκαναν δώρα... το δερμάτινο τζάκετ του υποβρυχίου και το τζόκεϊ καπέλο! 

Αμέσως μετά την ξενάγηση  ο κ. Μητσοτάκης τους ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στοχεύουν στην περαιτέρω θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων! 

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

Ο Υπουργός Άμυνας διαμήνυσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.  

«Από εδώ,  από το υποβρύχιο «Κατσώνης» θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή οποιουδήποτε αλαζονικού επιβουλέα! Το έχουν αποδείξει και το αποδεικνύουν κάθε μέρα» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.  

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ: ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940 ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 

Ευθεία παραπομπή ότι την τύχη των εισβολέων του 1940 περιμένει και σήμερα κάθε επίδοξο επιβουλέα έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός  Κωνσταντίνος Φλώρος: «Το ‘Όχι του 1940 εξακολουθεί και ισχύει και σήμερα σε όλες του τις διαστάσεις! Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να ολοκληρώσουν την αποστολή τους διαφυλάσσοντας την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδος!».  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top