Αντιδράσεις στην Ολλανδία για το ταξίδι του βασιλικού ζεύγους στην Ελλάδα

Γύρισαν άρον άρον στη Χάγη- Έμειναν μόνο μια μέρα στη βίλα τους στο Κρανίδι

Άρον άρον επέστρεψε στην Ολλανδία η βασιλική οικογένεια μετά από ταξίδι express στην Ελλάδα. Ο λόγος;  Η κοινωνική κατακραυγή που δέχτηκε για τη μη τήρηση των μέτρων κορωνοϊού σχετικά με τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Ολλανδία: Τα νοσοκομεία θα μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα ταξίδεψαν την Παρασκευή στην Ελλάδα με ιδιωτικό αεροσκάφος, προκειμένου να περάσουν λίγες μέρες στη βίλα που διατηρούν κοντά στο Κρανίδι της Πελοποννήσου.

Παρόλο που το βασιλικό ζεύγος δεν παραβίασε κάποια απαγόρευση, το ταξίδι τους εν μέσω μερικού lockdown στην Ολλανδία προκάλεσε αρνητικά σχόλια, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να φτάσει στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή και να επιστρέψει στη Χάγη το απόγευμα του Σαββάτου.

Ολλανδία: Πάνω από 10.000 θάνατοι φέρονται να σχετίζονται με τον κορωνοϊό

«Δε θέλουμε να αφήσουμε αμφιβολίες ότι προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός, είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν οι οδηγίες. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δε συμβάλλει σε αυτό» σημείωσε σε ανακοίνωσή της η βασιλική οικογένεια. 

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα 

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα 

Φαίνεται πάντως πως υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το ποιος στην κυβέρνηση γνώριζε για το ταξίδι και αν απέτρεψε ή όχι το βασιλικό ζεύγος. Η ολλανδική μοναρχία δεν έχει επίσημο ρόλο στην καθημερινή λειτουργία της χώρας, αλλά το Υπουργείο Γενικών Υποθέσεων, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, είναι υπεύθυνο για όσα λέει και κάνει η μοναρχία. Έτσι, αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να δώσει εξηγήσεις. 

Στο μεταξύ, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται στην Ολλανδία. Το Σάββατο, περισσότερα από 8.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, κλειστά είναι μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες για τέσσερις εβδομάδες. 

Σημειώνεται πάντως, ότι και τον περασμένο Αύγουστο, είχαν προκληθεί αντιδράσεις όταν η βασιλική οικογένεια φωτογραφήθηκε με ιδιοκτήτη εστιατορίου χωρίς να τηρεί τις αποστάσεις, κατά τις διακοπές της στη Μήλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top