Ολλανδία: Πάνω από 10.000 θάνατοι φέρονται να σχετίζονται με τον κορωνοϊό

Περισσότεροι από 6.000 οι νεκροί μόνο τον Απρίλιο

Ολλανδία κορωνοϊός

Οι θάνατοι από κορωνοϊό φαίνεται να έχουν ξεπεράσει ανεπίσημα τους 10.000 στην Ολλανδία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Μέχρι και χθες, Τετάρτη, οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα ήταν συνολικά 6.406. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας «CBS» όμως, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων είναι πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 κατά το πρώτο κύμα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πολλά θετικά τεστ δεν αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 10.067 που αναφέρθηκαν, οι 7.797 ήταν άνθρωποι που επιβεβαιωμένα μολύνθηκαν με κορωνοϊό και κατέληξαν. Σε άλλες 2.270 περιπτώσεις όμως, η πανδημία σημειώνεται ως η πιο πιθανή αιτία θανάτου.

Πάνω από 6.000 νεκροί από κορωνοϊό τον Απρίλιο

Στο διάστημα από τις 2 Μαρτίου ως τις 10 Μαΐου, ο κορωνοϊός προκάλεσε περίπου 9.000 περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με ένα μέσο έτος, σύμφωνα με την CBS.

Μόνο τον Απρίλιο οι νεκροί λόγω του Covid-19 ξεπέρασαν τους 6.000. Η καμπύλη τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων σημείωσε πτωτική τάση το καλοκαίρι, κάτι όμως που άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ολλανδία ήρθε αντιμέτωπη - όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης - με μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού. Ανάμεσα στα νέα μέτρα είναι και η σύσταση για χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top