Στην Τσεχία η ταχύτερη εξάπλωση της πανδημίας στην Ευρώπη

Οι αρχές της χώρας ήραν τα περιοριστικά μέτρα τον Μάιο

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει η Τσεχία. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Υγείας, 5.335 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, -ο υψηλότερος αριθμός μέσα σε μια ημέρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στην επικράτειά της-, καταγράφηκαν χθες στη χώρα.

Πριν από περίπου τρεις μήνες η Τσεχία πανηγύριζε για την καλή διαχείρισή της στην πανδημία και για τις ελάχιστες απώλειες. Προχώρησε σε lockdown από τον Μάρτιο, ωστόσο ήρε τα περιοριστικά μέτρα πολύ γρήγορα, μόλις από τον Μάιο. Μπαρ και ντίσκο άνοιξαν ξανά, οι μάσκες προσώπου εξαφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και χιλιάδες κόσμου επιτρεπόταν σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Οι περιορισμοί στην Τσεχία έγιναν από τους πιο χαλαρούς στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα στη χώρα πλέον να σημειώνεται η ταχύτερη εξάπλωση της πανδημίας στη γηραιά ήπειρο, κατά κεφαλήν.

Τσεχία - Covid: Τα κρούσματα μειώθηκαν αλλά παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας

Ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων ξεπερνά κατά σχεδόν χίλιες περιπτώσεις το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα (4.457) στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων. Το σύνολο των μολύνσεων που έχουν διαγνωστεί ανέρχεται σε 95.357.

Eπίσης, το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 35 ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 829 νεκρούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Τσεχίας έχουν δεκαπλασιαστεί, αυξάνοντας ολοένα περισσότερο την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top