Μπόρις Τζόνσον: Πρέπει «να είμαστε σκληροί» για να σωθούν τα Χριστούγεννα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο κλεισίματος των παμπ στην Αγγλία

Νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Τα μέτρα αφορούν περιοχές στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου διαμένουν σχεδόν 2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Βρετανία: Σε νέο lockdown η Βορειονατολική Αγγλία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εκτιμά ότι πρέπει «να είμαστε σκληροί τώρα», προκειμένου να σωθούν τα Χριστούγεννα, μια πολύ αγαπημένη γιορτή για τους Βρετανούς. 

Από αύριο Παρασκευή, σε πολλές περιοχές, μεταξύ άλλων θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις μελών διαφορετικών νοικοκυριών και οι χώροι διασκέδασης θα παραμένουν κλειστοί μεταξύ 22:00 το βράδυ και 05:00 το πρωί, είπε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν απότομα στη Βρετανία, την πλέον πληγείσα χώρα της Ευρώπης σε αριθμό νεκρών, με σχεδόν 41.700 θανάτους. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων υπερβαίνει το όριο των 3.000 εδώ και πολλές ημέρες, ενώ χθες ξεπέρασε και το όριο των 4.000. 

«Ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα μπορέσει να απολαύσει τα Χριστούγεννα είναι να είμαστε σκληροί αυτή τη στιγμή», επισήμανε ο Μπόρις Τζόνσον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «The Sun».

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού, ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να σέβονται την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 6 ατόμων (περιλαμβανομένων παιδιών) στην Αγγλία, σε εξωτερικούς όπως και εσωτερικούς χώρους. Είπε, επίσης, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος των παμπ στην Αγγλία.

Ωστόσο, θέλει να αποφύγει ένα lockdown στη χώρα, το οποίο θα ήταν καταστροφικό για μια οικονομία ήδη αποδυναμωμένη από την πανδημία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top