Βρετανία: Σε νέο lockdown η Βορειονατολική Αγγλία

Τα μαγαζιά θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού μετακινήσεων ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ.Υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλες εστίες του ιού. 

Βρετανία: Καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από Γαλλία, Ολλανδία, Μάλτα

Αναλυτικά ο Ματ Χανκοκ ανακοίνωσε πως περιορισμοί στις μετακινήσεις επανέρχονται για τις περιοχές του Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Newcastle-upon-Tyne, Gateshead, Sunderland και County Durham.
Ο Βρετανός Υπουργός υπογράμμισε επίσης πως τα κέντρα διασκέδασης αλλά και τα καταστήματα εστίασης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. 

Η κυβέρνηση θα διαθέσει επίσης έκτακτη οικονομική βοήθεια 2,7 δισεκατομμυρίων λιρών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 3.991 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τα 3.105 κρούσματα που καταγράφηκαν προχθές Τρίτη. 

Βρετανία: Εκατομμύρια τεστ που θα ανιχνεύουν τον κορωνοϊό σε 90 λεπτά

Άλλοι 20 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της πανδημίας μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα ότι δεν θέλει να επιβληθεί μια δεύτερη πανεθνική καραντίνα για να αντιμετωπιστεί ο νέος κορονοϊός, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν παντελώς λάθος και θα συνιστούσε οικονομική καταστροφή για τη Βρετανία.

«Δεν θέλω μια δεύτερη εθνική καραντίνα», είπε μιλώντας σε μια επιτροπή του κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι θα ήταν παντελώς λάθος για αυτή τη χώρα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την αποτρέψουμε. Έχω την υποψία ότι οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν καταστροφικές», πρόσθεσε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top