Τραμπ: «Νεκροθάφτης του μεγαλείου των ΗΠΑ ο Μπάιντεν»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποδέχθηκε το χρίσμα του κόμματός του

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) το χρίσμα του κόμματός του για να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Και νέα επικοινωνία Τραμπ με τον Μητσοτάκη!

«Αποδέχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» της Αμερικής, είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο γρασίδι έξω από τον Λευκό Οίκο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να επιβάλλεται κανένα πρωτόκολλο για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ανατ. Μεσόγειος: Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν - Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Το γεγονός ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον Λευκό Οίκο ως το σκηνικό για να εκφωνήσει την ομιλία με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του GOP είναι πολύ ασυνήθιστο στην πολιτική παράδοση των ΗΠΑ και προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από ορισμένα στελέχη της παράταξής του.

Μελάνια Τραμπ: Ο σύζυγός μου πρέπει να είναι πρόεδρός μας για άλλα 4 χρόνια

Τραμπ: Ο Μπάιντεν θα γινόταν «νεκροθάφτης» του «μεγαλείου της Αμερικής»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξαπέλυσε όπως αναμενόταν σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού αντιπάλου του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατ’ αυτόν εάν εκλεγόταν θα γινόταν «ο νεκροθάφτης» του «μεγαλείου της Αμερικής».

«Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ο σωτήρας της ψυχής της Αμερικής, είναι ο καταστροφέας των θέσεων εργασίας και εάν του δοθεί η ευκαιρία θα γίνει ο νεκροθάφτης του αμερικανικού μεγαλείου», σύμφωνα με τον Τραμπ, που εκφράστηκε στην ομιλία του με την οποία κλείνει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ είπε πως ο Μπάιντεν θα «στείλει τις δουλειές μας στην Κίνα», ενώ υποστήριξε πως ο αντίπαλό του πως «πέρασε όλη του την καριέρα» ματαιώνοντας τα «όνειρα» των Αμερικανών και στέλνοντας τις δουλειές τους σε άλλα κράτη.

Παρότι πλησιάζει την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας του, ο Τραμπ συνεχίζει να αυτοπροβάλλεται ως άνθρωπος εκτός του κατεστημένου της Ουάσινγκτον. Χαρακτήρισε τον αντίπαλό του μέρος της ελίτ που ευθύνεται για τους πολέμους στους οποίους ενεπλάκη η χώρα στο εξωτερικό και «δεν τελειώνουν ποτέ».

«Θα νικήσουμε την πανδημία - Εμβόλιο αυτή τη χρονιά»

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα «νικήσει» την πανδημία του κορωνοϊού.  «Θα νικήσουμε τον ιό και την πανδημία και θα βγούμε πιο δυνατοί από ποτέ», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Πρόσθεσε ότι εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος «αυτής της χρονιάς».

Ακόμη, υποσχέθηκε «ευημερία ρεκόρ» στους Αμερικανούς στη δεύτερη θητεία του, ότι θα «ανοικοδομήσει ξανά» την αμερικανική οικονομία ώστε να γίνει «η καλύτερη στην ιστορία», ενώ υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει ένα «νέο πνεύμα ενότητας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την αγάπη για τη μεγαλειώδη χώρα μας».

Ο Τραμπ περιέγραψε τον εαυτό του ως τον καλύτερο πρόεδρο για τους Αφροαμερικανούς από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, που είχε καταργήσει τη σκλαβιά. «Τα καλύτερα μένουν να έρθουν» για αυτή τη φυλετική ομάδα, είπε και διαβεβαίωσε πως έχει κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς κατά τη διάρκεια της θητείας του από όσα έκανε ο Μπάιντεν τα 47 χρόνια της πολιτικής του καριέρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top