Ανατ. Μεσόγειος: Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν - Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Κ. Μητσοτάκη

Παρέμβαση έκανε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ σε Ελλάδα και Τουρκία,  εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Αμερικανός Πρόεδρος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ: Συζήτησαν για την Αν. Μεσόγειο

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά χθες Τετάρτη για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

Μήνυμα σε Τουρκία με αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας, Κύπρου

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Daily Sabah», κατά την επικοινωνία τους ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που δημιουργεί αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε ότι η Τουρκία απέδειξε με «συγκεκριμένες ενέργειες» ότι θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ξεκινήσει διάλογο επί του θέματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι με τον ίδιο τρόπο που «η Τουρκία δε βλέπει τα εδάφη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα άλλων χωρών, αναμένει από άλλους να κάνουν το ίδιο για την Τουρκία».

Ερντογάν: «Ψευτομαγκιές στο Αιγαίο- Θα αντιδράσουμε ακόμα και στρατιωτικά»

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ευθέως την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «ψευτομαγκιές στο Αιγαίο». Είπε χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα» και ότι «θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από τη μέση». 

Τουρκική πρόκληση στη Χάλκη- Εμπόδισαν την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Η τουρκική προκλητικότητα είναι ιδιαίτερα έντονη το τελευταίο διάστημα. Εκτός από τις παράνομες Navtex που εκδίδει η Τουρκία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τουρκική ακταιωρός εμπόδισε την ελληνική ομάδα διάσωσης που επιχειρούσε στη Χάλκη, σε ναυάγιο σκάφους με μετανάστες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top