Ερντογάν: «Ψευτομαγκιές στο Αιγαίο- Θα αντιδράσουμε ακόμα και στρατιωτικά»

«Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά»

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα

Πιο προκλητικός από ποτέ εμφανίστηκε σήμερα σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας ευθείς απειλές κατά της Ελλάδας.. Αποκάλεσε τους Έλληνες «ψευτομάγκες στο Αιγαίο» και διαμήνυσε ότι η χώρα του θα «πάρει ό,τι δικαιούται σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα» και υποστήριξε πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από τη μέση».

Τουρκική πρόκληση στη Χάλκη κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Μαύρη Θάλασσα. Ακριβώς όπως δεν λαχταρούμε τη γη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα κανενός, δε θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό που μας ανήκει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και συνέχισε:

«Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν. Δεν έχουμε βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις αλλά κάποιοι δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από τη μέση».

Απειλές Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: «Την επόμενη φορά δε θα έχουμε ατύχημα»

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, απειλές εξαπέλυσε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας πως «την επόμενη φορά δε θα έχουμε ατύχημα» και πως «δε θα διστάσουμε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο». Η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει τέλος, με αποκορύφωση το τελευταίο διάστημα.

Τουρκική πρόκληση στη Χάλκη κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Εκτός από τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς και της Μονής Αγίου Σωτήρος σε τζαμί και την έκδοση παράνομων Navtex για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τα ξημερώματα τουρκική ακταιωρός προκάλεσε διπλό επεισόδιο στην ελληνική ομάδα διάσωσης που επιχειρούσε στην περιοχή της Χάλκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top