Γαλλία: «Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων - Το μεγαλύτερο από τη λήξη της καραντίνας

Νέα εστία μετάδοσης τουριστικό συγκρότημα για γυμνιστές - Θετικά 100 άτομα

Έντονη ανησυχία που δεν κρύβεται, προκαλεί στις γαλλικές αρχές η έξαρση του κορωνοϊού στη Γαλλία. Χθες, οι αρχές ανακοίνωσαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων από τη λήξη της δίμηνης καραντίνας, τον περασμένο Μάιο. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 4.897 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. Ένας θάνατος σε σύνολο 30.513, 383 ασθενείς στην εντατική (οι 3 μέσα σε 24 ώρες) και 333 εστίες μόλυνσης (οι 50 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο).

Γαλλία: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού - Απαραίτητη η μάσκα

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βερέν, υπογράμμισε πως ο ιός μεταδίδεται 4 φορές περισσότερο μεταξύ ατόμων κάτω των 40 ετών απ’ ότι σε ηλικίες άνω των 65.

Αύριο, ο Γάλλος πρόεδρος θα προεδρεύσει σε σύσκεψη όπου θα εξεταστεί η πορεία της νόσου και τα ιατρικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται ενώ και θα εξεταστούν και νέα μέτρα που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή όποτε κριθεί πως αυτό είναι απαραίτητο.

Ιταλία - κορωνοϊός: Γεμίζουν τις παραλίες παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Μεταξύ των νέων εστιών μετάδοσης του κορωνοϊού στη Γαλλία, είναι και ένα τουριστικό συγκρότημα για γυμνιστές στην πόλη Καπ ντ Αντζ, στη νότιο Γαλλία. Περισσότεροι από 100 γυμνιστές και εργαζόμενοι στο συγκρότημα διαγνώσθηκαν θετικοί και οι γαλλικές αρχές τώρα φοβούνται ότι η πανδημία στη Γαλλία θα μπορούσε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι εστίες μετάδοσης της νόσου, ξεπερνούν τις 300 σε ολόκληρη τη χώρα.

της ανταποκρίτριας του Star στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top