Ιταλία - κορωνοϊός: Γεμίζουν τις παραλίες παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 947 νέα περιστατικά

Η ιταλική κυβέρνηση προτρέπει τους νέους να φορούν μάσκες, να συνεχίσουν τις κοινωνικές αποστάσεις και να πλύνουν τα χέρια τους μετά από μια αύξηση στις νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή 947 νέα περιστατικά και εννέα θανάτους καταγράφηκαν σε διάστημα 24 ωρών, φέρνοντας τη χώρα κοντά σε 1.000 νέα καθημερινά περιστατικά κορωνοϊού για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Οι περισσότερες από τις νέες μολύνσεις είναι μεταξύ των Ιταλών που επιστρέφουν από ταξίδια το καλοκαίρι και έχουν ανακαλυφθεί λόγω των ενισχυμένων δοκιμών σε εθνικό επίπεδο.

Επισκέπτες στην παραλία Santa Marinella στην πρωτεύουσα της Ρώμης το Σάββατο δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι οι άνθρωποι δεν ακούνε τα κυβερνητικά μέτρα που στοχεύουν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

Η ιταλική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, παρά την σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού τον τελευταίο μήνα.

Η Ιταλία, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες με περισσότερους από 35.000 νεκρούς από την COVID-19, ανέφερε χθες 1.071 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 1.000 κρούσματα την ημέρα από τον Μάιο που η κυβέρνηση χαλάρωσε τα αυστηρά μέτρα καραντίνας που είχε επιβάλλει.

«Δε θα έχουμε νέο lockdown», δήλωσε ο Σπεράντσα στην εφημερίδα La Stampa, σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν η COVID-19 εξαπλωνόταν ανεξέλεγκτα και ήταν δύσκολο να ιχνηλατηθούν και να απομονωθούν οι προσβληθέντες.

«Είμαι αισιόδοξος, αν και προσεκτικός. Το εθνικό μας σύστημα υγείας έχει γίνει πιο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Σπεράντσα σημείωσε ότι η Ιταλία έχει διπλασιάσει τον αριθμό κλινών που διαθέτει στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων παραμένει σημαντικά πιο μικρός από αυτούς που καταγράφονται στην Ισπανία και τη Γαλλία και οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων είναι χαμηλοί.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere della Sera, η υφυπουργός Υγείας Σάντρα Ζάμπα δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η Ιταλία δεν θα επιβάλλει ξανά καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά δεν απέκλεισε την υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων για περιοχές στις οποίες υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top