Γαλλία: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού - Απαραίτητη η μάσκα

Ανοίγουν τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις αρχές της Γαλλίας μετά την έκρηξη νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν άλλα 4.771 νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ευρώπη - Έκρηξη κρουσμάτων σε Γαλλία και Ιταλία

Η σημαντική αυτή αύξηση ασθενών από το τέλος του lockdown τον περασμένο Μάιο φαίνεται να ανησυχεί τις αρχές, καθώς βλέπουν να αυξάνονται και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της χώρας.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις του, απέκλεισε την επιβολή γενικής καραντίνας και υπογράμμισε ότι θα εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση της νόσου κι αν κρίνεται απαραίτητο θα επιβάλλεται τοπική καραντίνα.

ΠΟΥ: Η Ευρώπη μπορεί να διαχειριστεί τον κορωνοϊό χωρίς ολικά lockdown

Γενική χρήση μάσκας σε πολλές περιοχές της χώρας

Σε πολλές περιοχές της χώρας, γενικεύεται η χρήση της μάσκας η οποία γίνεται υποχρεωτική για τους αστυνομικούς, ενώ στα σχολεία που ανοίγουν την 1η Σεπτέμβρη, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας μέσα στις τάξεις και σε όλους τους κλειστούς χώρους των σχολείων, για μαθητές από 11 ετών και άνω.

Σε συνέντευξη του, ο υπουργός παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων ωστόσο μπορεί να υπάρξουν αναβολές επαναλειτουργίας σε τοπικό επίπεδο ανάλογα με την πορεία της νόσου.
Θέλοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών ο Μπλανκέ ανακοίνωσε πως οι μάσκες θα παρέχονται δωρεάν στους εκπαιδευτικούς, αλλά όχι στους μαθητές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top