Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ευρώπη - Έκρηξη κρουσμάτων σε Γαλλία και Ιταλία

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ισπανία μετά την άρση του lockdown

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες ευρωπαϊκές χώρες που θρήνησαν εκατοντάδες ανθρώπους από τον κορωνοϊό και που κατέγραψαν χιλίαδες κρούσματα, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Χειρότερος απολογισμός από τον Μάϊο στη Γαλλία

Στη Γαλλία, περισσότερα από 3.700 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό για τη χώρα από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση υγείας (DGS).

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα κλαμπ της Ιταλίας

Με βάση αυτήν την καταμέτρηση, καταγράφηκαν 3.776 κρούσματα σήμερα, από 2.238 την Τρίτη. Από τον Μάιο, το όριο των 3.000 μολύνσεων είχε ξεπεραστεί μόνο δύο φορές, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ιταλία: 642 νέα κρούσματα του κορωνοϊού 

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανήλθαν στα 642. Σε σχέση με χθες Τρίτη, σημειώνεται σημαντική αύξηση, με 239 επιπλέον μολύνσεις. 

Ιταλία: Ουρές χιλιομέτρων για τεστ Covid-19 - Υποχρεωτικό στους ταξιδιώτες

Παράλληλα, την Τετάρτη, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, τρεις περισσότεροι από χθες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και περισσότερα τεστ. Η μεγαλύτερη άνοδος των κρουσμάτων σημειώνεται στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και της Εμίλια Ρομάνια. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διάδοση του ιού  βρίσκεται τώρα  στα ίδια επίπεδα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο  έχει προγραμματισθεί για τις δεκατέσσερις Σεπτεμβρίου, οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι είναι  πιθανό να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές.        

Ισπανία: 3.715 νέα κρούσματα - Ρεκόρ μετά την άρση του lockdown        

Η Ισπανία κατέγραψε 3.715 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί νέο ημερήσιο ρεκόρ από τότε που η χώρα εξήλθε του lockdown στα τέλη Ιουνίου.

Η Μαδρίτη καταγράφει τα περισσότερα νέα κρούσματα, 1.535 στον αριθμό, ενώ ακολουθούν η Χώρα των Βάσκων και η Αραγονία με περίπου 470 η κάθε μία. Ακόμα, 14 άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία την ίδια περίοδο, ένας αριθμός μικρότερος από τους 21 μία ημέρα πριν. Τις τελευταίες επτά ημέρες, 131 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το σύνολο των κρουσμάτων, όπου συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα τεστ αντισωμάτων σε ασθενείς που ενδεχομένως έχουν ήδη αναρρώσει, αυξήθηκε σε 370.867.

Παρά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα, τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι η Ισπανία έχει τον υψηλότερο απολογισμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη όπως και τo υψηλότερο ποσοστό επίπτωσης στα κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες 14 ημέρες
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top