Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα κλαμπ της Ιταλίας

Δεν τηρούν τις αποστάσεις οι νέοι

«Λουκέτο» σε όλα τα κλαμπ της χώρας έβαλε η κυβέρνηση της Ιταλίας με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Πιθανά τοπικά lockdown στην Ιταλία

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα, δεν επιτρέπονται τα πάρτι τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων. 

Παράλληλα, όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της μη τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης κυρίως σε κλαμπ, ενώ πολλοί δεν φορούσαν μάσκα. Προκάλεσε όμως τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών, οι οποίοι «βλέπουν» τεράστιο οικονομικό κόστος. 

Έκτακτη οικονομική στήριξη υποσχέθηκε ο Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, υποσχέθηκε ότι θα εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ιταλία: Ο κορωνοϊός ζωντάνεψε ξανά τα «παράθυρα του κρασιού»

Σύμφωνα με υπολογισμό της εμπορικής ένωσης Confcommercio, η οικονομική ζημιά από την ιδιαίτερα μειωμένη παρουσία τουριστών, θα ανέλθει το φετινό καλοκαίρι στα 13,7 δισ. ευρώ.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ότι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top