Ρωσία – Κορωνοϊός: Έχουμε έτοιμο το πρώτο δικό μας εμβόλιο κατά του ιού

Μεγάλη η αύξηση των νέων κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα

Δείτε στο βίντεο τις εξελίξεις για το ελπιδοφόρο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι έτοιμο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσάλικοφ, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώνονται δεκάδες νέοι θάνατοι και εκατοντάδες κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες.

Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης!

Στη δημιουργία του εμβολίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι.

«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες  των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Την στιγμή της έξαρσης όλοι χωρίς εξαίρεση οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό, ένοιωθαν φυσιολογικά. Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του κορωνοϊού είναι έτοιμο» δήλωσε ο Τσάλικοφ στην εφημερίδα Argumenti I Fakti.

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Οξφόρδης: Πιθανό να είναι έτοιμο ως το τέλος του έτους

Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορονοϊού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με την συμμετοχή 43 εθελοντών.    

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στη χώρα

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν 5.842 νέα κρούσματα κορωνοϊός το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Ρωσία και καταγράφηκαν 153 θάνατοι.     

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 5.842, φθάνοντας τις 783.328, εκ των οποίων τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στις 208.364 που αντιπροσωπεύουν το 26,6% των κρουσμάτων.  

Από την άλλη, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ανήλθε στους 12.580 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,61% όλων των κρουσμάτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top