«Όχι» στις συγκεντρώσεις για την προεκλογική του εκστρατεία είπε ο Μπάιντεν

 «Θα ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού...»

Καμία προεκλογική συγκέντρωση δε θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Όπως είπε, θα τηρήσει τις οδηγίες των γιατρών για την αποφυγή συνωστισμού εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. «Μου φαίνεται ότι αυτή είναι η πιο παράξενη προεκλογική εκστρατεία της σύγχρονης ιστορίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. «Θα ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τη χώρα. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσω συγκεντρώσεις».

Ντόναλντ Τραμπ: «Πατώνει» στις δημοσκοπήσεις μετά τα βίαια επεισόδια

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά το lockdown, για την οποία δέχτηκε σκληρή κριτική. Μάλιστα, 

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι ελπίζει να ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου το όνομα της υποψηφιότητας για τη θέση του αντιπροέδρου, θέση για την οποία έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα επιλεγεί μια γυναίκα. Μάλιστα, έχει συστήσει και μια ειδική επιτροπή, η οποία εξετάζει τις πιθανές υποψήφιες.

Στηρίζουν Μπάιντεν αξιωματούχοι του Μπους

Την ίδια στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν απολαμβάνει και την υποστήριξη εκατοντάδων αξιωματούχων που συνεργάζονταν με τον πρώην Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Την είδηση έκαναν γνωστή άτομα που συμμετέχουν σε ένα κίνημα που στόχο έχει να αντιταχθεί στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων στελεχών του υπουργικού συμβουλίου και άλλων πολιτικών που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Μπους, έχουν συγκροτήσει μια επιτροπή πολιτικής δράσης -με την ονομασία «43 για τον Μπάιντεν»- για να υποστηρίξουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο στις 3 Νοεμβρίου, ανέφεραν στο Reuters διοργανωτές της ομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top