Ντόναλντ Τραμπ: «Πατώνει» στις δημοσκοπήσεις μετά τα βίαια επεισόδια

Κυριαρχεί ο Τζο Μπάιντεν με προβάδισμα 10 μονάδων

Δείτε στο βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις στην Αμερική και τα βίαια επεισόδια μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έφεραν οι ταραχές σε όλη τη χώρα και το κύμα διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

«Χτύπησαν» οι Anonymous: Στο στόχαστρο Τραμπ και αστυνομία της Μινεάπολις

Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο αντίπαλός του και υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται κυρίαρχος, με πιο εντυπωσιακή αυτή που διενεργήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου για λογαριασμό της Washington Post και του ABC.

Τζορτζ Φλόιντ: «Ανθρωποκτονία» δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Συγκεκριμένα, το 53% όσων ρωτήθηκαν για το τι θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο υπέδειξαν τον Μπάιντεν, έναντι 43% εκείνων που επιμένουν στην επιλογή Τραμπ. Η διαφορά του 10% θεωρείται πολύ μεγάλη - ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι μόλις πριν από δύο μήνες Τραμπ και Μπάιντεν ήταν σχεδόν ισόπαλοι, κάπου ανάμεσα στο 47-49% των προτιμήσεων.

ΗΠΑ: Βγήκε ο στρατός στους δρόμους της Ουάσιγκτον

Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι η κυριαρχία του Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις τον φέρνει στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ από καταβολής των επιστημονικά οργανωμένων δημοσκοπήσεων, δηλαδή από τη δεκαετία του 1930.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου έγιναν στις ΗΠΑ 40 διαφορετικές έρευνες. Σε όλες νικητής αναδείχθηκε ο Μπάιντεν και με διαφορά από τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν μικρότερη του 4%. 

Τζόρτζ Φλόιντ: Σε μηχανική ασφυξία αποδίδουν τον θάνατο οι γιατροί

Τα «λάθη» Τραμπ

Εξαιτίας των απανωτών χτυπημάτων στο ύφος, το ήθος και την ουσία της διακυβέρνησης Τραμπ απέναντι σε μείζονες κρίσεις, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και το κύμα ταραχών για τον Τζορτζ Φλόιντ, ο Τζο Μπάιντεν, επωφελείται τα μέγιστα και εμφανίζεται σαν το απόλυτο φαβορί για την Προεδρία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top