Τζορτζ Φλόιντ: «Ανθρωποκτονία» δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που του ασκήθηκε

Σε ανθρωποκτονία αποδίδεται ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας Χένεπιν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του.

Η ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο 46χρονος Αφροαμερικανός πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στην οικογένεια Φλόυντ για να τους συλλυπηθεί

Η δημοσιοποίησή της ακολούθησε την ανεξάρτητη νεκροψία-νεκροτομή που ζήτησε η οικογένεια του Φλόιντ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε «ασφυξία».

Τζόρτζ Φλόιντ: Σε μηχανική ασφυξία αποδίδουν τον θάνατο οι γιατροί

 

Τα ευρήματα τόσο των ανεξάρτητων γιατρών όσο και του ιατροδικαστή έρχονται σε αντίθεση με τα προκαταρκτικά ευρήματα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, κατά τα οποία ο Φλόιντ πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, της πίεσης που ασκήθηκε στο σώμα του όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, της ενδεχόμενης χρήσης ουσιών και κάποιας υποκείμενης πάθησης, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο όρος ασφυξία.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει πάντως πως ο Φλόιντ είχε πάρει ποσότητα φαιντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς, ότι έκανε πρόσφατα χρήση αμφεταμινών, ότι είχε αρτηριοσκλήρωση και αρτηριακή υπέρταση.

ΗΠΑ: Βγήκε ο στρατός στους δρόμους της Ουάσιγκτον

Στις ΗΠΑ για 7η μέρα μετά τον φόνο του Φλόιντ, επικρατεί χάος. Συγκρούσεις, λεηλασίες και νέα περιστατικά αστυνομικής βίας. Η χώρα φλέγεται από άκρη σ’ άκρη και ο κατάλογος των νεκρών αυξάνεται. Ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε λάδι στη φωτιά γράφοντας στο twitter: «Νόμος και τάξη». Κατέβασε την εθνοφρουρά στους δρόμους στις μισές πολιτείες της Αμερικής από την Καλιφόρνια μέχρι το Τέξας με τα τεθωρακισμένα να περιπολούν, προκειμένου να αποφευχθούν οι λεηλασίες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τους τους δημάρχους και τους κυβερνήτες των πολιτειών να εφαρμόσουν τις εντολές του για απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου ν' αποκατασταθεί η τάξη.  Καταστήματα γνωστών εταιρειών στο Μανχάταν λεηλατήθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέτρο άνευ προηγουμένου, στις 23:00 τοπική ώρα (στις 06:00 ώρα Ελλάδας).

Δημοκρατικοί πολιτικοί καταδίκασαν την απειλή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ να αναπτύξει τον στρατό, λέγοντας πως «αυτά είναι τα λόγια δικτάτορα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top