Ο Τραμπ τηλεφώνησε στην οικογένεια Φλόυντ για να τους συλλυπηθεί

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Νέα Υόρκη

Έκτη μέρα χάους στις ΗΠΑ μετά  τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Συγκρούσεις, λεηλασίες και νέα περιστατικά αστυνομικής βίας, με τη χώρα να φλέγεται από άκρη σ΄ άκρη και τον κατάλογο των νεκρών να αυξάνεται. 

Χάος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους κυβερνήτες σε συλλήψεις και... τιμωρία

Εικόνες πρωτόγνωρες, με τα φώτα στην προεδρική κατοικία να έχουν κλείσει. Ο  Τραμπ έριξε λάδι στη φωτιά γράφοντας στο twitter: «Νόμος και τάξη». Κατέβασε την εθνοφρουρά στους δρόμους στις μισές πολιτείες της Αμερικής από την Καλιφόρνια μέχρι το Τέξας με τα τεθωρακισμένα να περιπολούν. 

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα επιβληθεί από απόψε στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των ταραχών που προκλήθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων σαράντα πόλεων που αποφάσισαν, επίσης, να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.

Διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον/ Apimages

Τα συλλυπητήρια Τραμπ στους Φλόυντ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από μέρες σιωπής, άκουσε τους συμβούλους του και επικοινώνησε με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόυντ. Η συνομιλία τους φαίνεται να κράτησε για εννιά λεπτά και δε βγήκε στη δημοσιότητα, ενώ ο Τραμπ φαίνεται να ευχήθηκε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Μέχρι τώρα, στη Νέα Υόρκη υπάρχουν 350 συλληφθέντες και στο Σικάγο 250. Φαίνεται να υπάρχουν 4 τραυματίες και 4 νεκροί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την αστυνομία του Κεντάκι, ένας διαδηλωτής χθες φαίνεται να σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. 

«Βράζουν» οι ΗΠΑ: Ακόμα τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις για τον Φλόιντ

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top